Publicat: 25 Februarie, 2019 - 10:10
pentru studenții Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București

Începând din al doilea semestru al anului universitar 2018-2019, Universitatea din București demarează, în parteneriat cu Deloitte România, un proiect în baza căruia studenții Facultății de Matematică și Informatică vor beneficia de cursuri de audit financiar și de ateliere de consultanță financiară, fiscală și managementul riscurilor, susținute de experții Deloitte România.
Destinat masteranzilor din anul II ai programului de studii „Probabilități și statistică în finanțe și științe”, cursul opțional „Introducere în Auditul Financiar” va acoperi arii precum reducerea riscurilor fiscale, IT și evaluarea activelor și instrumentelor financiare și va fi susținut de Zeno Căprariu, director de audit al Deloitte România.
Totodată, specialiști ai Deloitte România în domenii precum audit, fiscalitate, consultanță în tehnologie și robotică, managementul riscului și evaluare, consultanță financiară, securitate cibernetică vor organiza și vor susține patru ateliere pentru studenți pe parcursul semestrului II al anului universitar în curs.
În plus, prin intermediul acestei colaborări, studenții și absolvenții Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București vor beneficia de programe de internship și de oportunități de carieră în cadrul Deloitte România.
„Parteneriatul cu Deloitte România se încadrează în viziunea strategică a facultății de a conecta programele sale de studii la cerințele pieței muncii. Acest parteneriat cu o companie de importanța celei pe care o are Deloitte România ne onorează și ne bucură în același timp, prin oportunitățile de învățare și de carieră pe care le oferă studenților noștri, în special a celor care urmează un program de studii de matematici aplicate în domeniul financiar”, a declarat prof. univ. dr. Radu Gramatovici, decanul Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București.
„Prin acest parteneriat, Deloitte vine în întâmpinarea studenților cu ateliere și cursuri aplicate, care le deschid noi oportunități de carieră și îi ajută să înțeleagă mai bine mediul de business în care poate vor alege să profeseze, și contribuie la pregătirea profesioniștilor viitorului. În cazul auditorilor financiari, profilul acestora se schimbă ca urmare a transformărilor aduse de era digitală, iar auditorul de mâine, pe lângă expertiza în standardele de audit și de raportare financiară, va avea nevoie să analizeze volume mari de date și să înțeleagă impactul noilor tehnologii asupra mediului de control intern și a situațiilor financiare”, a declarat Alexandru Reff, Country Managing Partner, Deloitte România și Moldova.
Universitatea din București este una dintre cele mai importante instituții de învățământ, cercetare și cultură din România, fiind alegerea anuală a peste 30.000 de candidați. 
Reunind peste 2.400 de studenți și oferind programe de studii de licență, master și doctorat în domeniile Matematică, Informatică și Calculatoare și Tehnologia informației, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București este una dintre cele mai importante facultăți de profil din țară. 
Deloitte România oferă servicii de audit, de consultanță fiscală, servicii juridice, de consultanță în management și consultanță financiară prin intermediul a peste 1.200 de profesioniști, fiind una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din țara noastră.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: