Publicat: 27 Ianuarie, 2020 - 14:24
Share

Autoritățile din Capitală sunt în alertă din cauza gripei. Luni dimineață, porțile mai multor grădinițe au rămas închise. Cursuri suspendate sunt și în școli. Din cauza numărului mare de cazuri raportate, directorii au hotărât să nu deschidă mai multe clase și grupe din unitățile de învățământ. Între timp, autoritățile au anunțat că o patra persoană a decedat din cauza gripei.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat luni că au fost raportate 939 de cazuri de gripă sezonieră în București, în special la copii.

Pentru comparație, în 2019, la 1 februarie, au fost raportate 817 cazuri.

Măsura suspendării cursurilor a fost luată de Direcția de Sănătate Publică acolo unde în clase s-au confirmat mai mult de 3 cazuri de gripă.

Cele mai grave situații se înregistrează la Școala 195 din sectorul 3, unde activitatea a fost suspendată în 6 clase, și la Școala Nr. 45 din sectorul 1, unde cursurile au fost suspendate pentru 3 zile în 5 clase.

A crescut foarte mult și numărul solicitărilor la Ambulanța București-Ilfov. În săptămâna 19-26 ianuarie s-a înregistrat o creștere cu 20% a numărului de solicitări. Numărul persoanelor diagnosticate cu febră mare a crescut cu 100%. Potrivit managerului Ambulanței București, Alis Grasu, mare parte din aceste cazuri sunt viroze sezoniere.

Din cauza numărului mare de solicitări, nu toate ambulanțele pot interveni cu medic. În ultimele 24 de ore au fost aproape 2.200 de solicitări.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: