Publicat: 3 Martie, 2016 - 18:03

În această perioadă are loc la nivel național acțiunea comună de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă și au fost întreținute șanțurile și rigolele în localități, pentru asigurarea secțiunilor de scurgere a apelor mari.

În județul Bistrița-Năsăud participă reprezentanți ai Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Bistrița-Năsăud, ai Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, ai Gărzii Forestiere și ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

Acțiunea, care va fi finalizată în data de 15 aprilie 2016, este coordonată de către președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cu sprijinul Grupului de Suport Tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații.

Primăriile au obligația, ca pe raza localităților, să asigure măsuri corespunzătoare pentru conservarea și protecția mediului, întreținerea cursurilor de apă și prevenirea poluării accidentale a mediului și implicit, a cursurilor de apă.

Deșeurile depozitate în zona podurilor și a podețelor de către agenții economici sau de către cetățeni pot obtura secțiunea de scurgere a apelor și astfel pot provoca inundații.

Dacă controlul va evidenția deficiențe în acest sens, vor fi stabilite termenele de remediere, măsurile necesare, precum și aplicarea prevederilor legale, care să conducă la diminuarea efectelor unor eventuale inundații, în această primăvară.

Compartimentul de presă al Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa