Publicat: 21 Iulie, 2017 - 10:30
Share

Un cutremur de 6,7 grade s-a produs vineri, în Marea Egee, în apropiere de coasta de vest a Turciei, informează Reuters. Epicentrul seismului a fost înregistrat aproape de Bodrum şi de insula greacă Kos.

George Kyritsis, primarul oraşului Kos, a anunţat că cel puţin doi oameni au fost ucişi şi alte câteva persoane au fost rănite de cutremur. "Avem doi morţi şi câteva persoane rănite până acum", a declarat primarul oraşului Kos, George Kyritsis.

De asemenea, oficiali din Turcia şi Grecia au anunţat că aproximativ 150 de persoane au fost rănite în urma seismului.

Referitor la seismul care a avut loc în dimineața zilei de 21 iulie 2017, în Republica Turcia, resimțit și în Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe precizează faptul că Ambasadă României la Atena și Consulatul General al României la Izmir au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la urmările cutremurelor, precum și cu privire la existența unor persoane de cetățenie română printre persoanele afectate.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, până la acest moment, nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români.

Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena — (0030) 2106728879 și (0030) 2106744544 și al Consulatului General al României la Izmir — (0090) 232 4650579 apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call-Center în regim de permanență.

Ambasada României la Atena și Consulatul General al României la Izmir monitorizează situația, mențin legătura cu autoritățile locale, fiind pregătite să acorde asistență consulară, în caz de necesitate.