Publicat: 15 Octombrie, 2013 - 08:33
Share
Update 10.30: Cel puțin 32 de persoane și-au pierdut viața în urma prăbușirii mai multor clădiri în centrul Philipinelor, cauzate de un cutremur cu o magnitudine de 7,2 grade.
 
Cutremurul de marți s-a produs la o adâncime de 56 de kilometri, în orașul Carmen, de pe insula Bohol, la 400 de kilometri sudest de capitala Manila și a fost simțit în întreaga regiune. Agenția seismologică din Philipine a anunțat producerea a 110 replici ale seismului.
 

Un cutremur cu magnitudinea de 7,2 a zguduit marţi Filipine, în apropiere de regiunea turistică Cebu, a anunţat Institutul de geofizică din Statele Unite (USGS). Cel puţin 20 de persoane au murit şi multe altele au fost rănite.

Pagubele materiale au fost însemate. Seismul s-a produs la ora locală 08:12 (03:12, ora României) iar epicentrul a fost localizat la aproximativ cinci kilometri est de Balilihan, în regiunea Bohol, la o adâncime de 56 de kilometri, a anunţat agenţia americană.Centrul de alertă de tsunami din Pacific nu a emis o alertă. Epicentrul seismului s-a produs la 629 kilometri de capitală, Manilla.