Publicat: 27 Februarie, 2018 - 08:30
Share

Cel puţin 30 de persoane au murit în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter care a avut loc luni în Papua Noua Guinee, iar compania ExxonMobil a anunţat închiderea uzinei de lichefiere a gazelor naturale, relatează site-ul agenţiei Reuters.

12 persoane au fost descoperite decedate în oraşul Mendi, după prăbuşirea a două clădiri şi după o alunecare de teren. Alţi trei oameni au murit în localitatea Poroma, aflată la sud de Mendi.

Administratorul provinciei Southern Highlands, localizată la aproximativ 500 de kilometri de capitala Port Moresby, a precizat că minimum 30 de localnici şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului. Serviciile de intervenţie nu au putut oferi deocamdată un număr exact al victimelor.

Seismul de luni a afectat grav infrastructura de exploatare minieră şi cea energetică din Papua Noua Guinee, iar compania ExxonMobil a hotărât închiderea uzinei de lichefiere a gazelor naturale, cea mai importantă sursă de export a ţării.

Cutremurele sunt frecvente în Papua Noua Guinee, ţară care se află în zona Cercului de Foc al Pacificului, cea mai întinsă şi activă zonă vulcanică de pe planetă, concentrând 62% dintre vulcanii activi existenţi în prezent.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: