10 august 2022

Dacă incidența ajunge la peste șase la mie, elevii vor învăța în online

49982389 - child write in a notebook. close up hand and pen

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Miniștrii Educației și Sănătății pregătesc ordinul comun cu regulile ce trebuie respectate de elevi și cadre didactice în noul an școlar. Autoritățile s-au răzgândit în privință măștilor pe care elevii trebuie să le poarte la scoală. Ar putea fi permise și cele din material textil, nu doar cele de tip medical. Iar părinții trebuie să completeze un formular în legătură cu vaccinarea copiilor.

După o ședință care a durat mai bine de trei ore, ministrul Sănătății, cel al Educației și secretarul de stat Raed Arafat au ajuns la o concluzie. Dacă incidența va ajunge la peste șase la mie, atunci toți elevii vor învăța în online, cu excepția preșcolarilor și a celor care învață în școlile speciale.

În această perioadă se cumpără tablete, pentru ca acest sistem online să poată funcționa.

Miercuri, ministrul Educației va anunța ce restricții trebuie să respecte elevii.

În privința măștilor, ministrul afirmă că recomandarea este de purtare a măștilor medicinale, dar sunt permise și cele textile. Urmează să se ia o decizie clară și să fie prezentată oficial, miercuri.

Doar elevii și profesorii care prezintă simptome vor fi testați. Contacții persoanelor infectate cu SARS COV 2 au dreptul să fie testați de DSP. În cazul elevilor este nevoie de acordul părinților.