28 mai 2022

Dacian Cioloş, despre Roşia Montană: Este o veste mare şi nici că putea să existe un cadou mai nimerit de care să mă bucur de ziua mea

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Europarlamentarul Dacian Cioloş, copreşedinte al USR PLUS, spune că includerea sitului de la Roşia Montană în Patrimoniul Mondial UNESCO reprezintă „o şansă unică la dezvoltare durabilă”.

„Roşia Montană a intrat, astăzi, în Patrimoniul Mondial UNESCO. Este o veste mare şi nici că putea să existe un cadou mai nimerit de care să mă bucur de ziua mea. Comunitatea din Roşia Montană, pe care o cunosc, merita această şansă de multă vreme, pentru că oamenii de acolo, dar şi alte organizaţii civice din ţară s-au bătut ani în şir pentru această recunoaştere. E o şansă unică la dezvoltare durabilă, o şansă pe care sper să putem să o exploatăm din plin. Este victoria tuturor celor care, prin implicarea lor civică, au salvat una dintre cele mai de preţ comori ale istoriei vechi a românilor. Însă, dincolo de prestigiul de a fi parte a Patrimoniului UNESCO, este vorba, în primul rând, de găsirea unor soluţii economice şi sociale viabile şi durabile, de dezvoltare turistică. Toate acestea, gândite pe profilul zonei, vor aduce bunăstare pentru oamenii din regiune. Felicitări tuturor celor care au crezut în această şansă şi care au făcut posibil momentul de azi”, a scris Cioloş, marţi, pe Facebook.