Publicat: 24 Septembrie, 2017 - 17:43
Share

Plata primelor subvenții pentru agricultură, pentru anul agricol 2017 - 2018, vor fi făcute începând cu data de 16 octombrie, a dat asigurări duminică ministrul Agriculturii, Petre Daea, prezent la târgul de toamnă ''Sărbătoarea Țurcanei'' din satul Costești, județul Hunedoara.

"Avem data de 16 octombrie, toți fermierii o așteaptă pentru că va fi prima zi când vor începe să apară subvențiile pentru anul agricol 2017-2018 (...). În această iarnă începem să dăm subvențiile și pentru zootehnie. Este un efort formidabil pentru țară, pentru că acest efort se comensurează într-o sumă de 2,7 miliarde euro pe care trebuie să-i dea întâi țara și apoi să-i ia de la Uniunea Europeană. Toți acești bani, pentru subvențiile din această toamnă, pentru continuarea subvențiilor regulare sunt în bugetul Ministerului Agriculturii, prin decizia Guvernului", a declarat ministrul Agriculturii. 

Referitor la programele de sprijin pentru crescătorii de ovine, ministrul Petre Daea a spus că aceștia vor beneficia, de anul viitor, de un ajutor de un leu pe kilogramul de lână vândută prin centrele de colectare.

"Am dat drumul la programul de sprijin pentru crescătorii de ovine pornind de la faptul că până acum o mare cantitate de lână, peste 70%, fie că se abandona pe câmp, fie că i se dădea foc. (...) În programul de guvernare am stabilit o formă de sprijin prin stimularea vânzării lânii, este o hotărâre de guvern. Este un program care a început să funcționeze. La această dată sunt peste 32.000 de oieri care s-au înscris în acest program ca să primească, atunci când se valorifică lâna, un leu pe kilogram, în așa fel încât să putem colecta întreaga lână care există în România și care este o resursă extraordinar de importantă", a mai spus ministrul Agriculturii.