Publicat: 28 Septembrie, 2017 - 15:52
Share

Petre Daea a vizitat standurile de la târgul AgriCultura de la Brăila, unde i-a încurajat pe români să cumpere produse autohtone. De asemenea, ministrul a anunţat că subvenţiile pentru agricultură vor fi achitate luna viitoare, după data de 16 octombrie, Guvernul având banii pregătiţi.

Întrebat despre dublul standard în ceea ce priveşte alimentele din Vestul şi din Estul Europei, Daea a răspuns: „Dublul standard se rezolvă aşa cum am spus-o de fiecare dată şi, iată, Comisia aşa acţionează, printr-o reglementare la Uniunea Europeană. Iar Comisia şi comisarii care răspund de acest domeniu lucrează în acest sens pentru a găsi o reglementare unitară la nivelul Comisiei Europene pentru că vorbim de o piaţă unică, cu reglementări unice. Aceste reglementări europene vor fi clar îndeplinite”, a declarat ministrul Petrea Daea.

Agricultorii l-au întrebat pe ministrul Daea ce se va întâmpla cu salariile din agricultură şi raspunsul a fost: „Sigur că sunt preocupări de o parte şi de alta. Fiecare îşi caută rostul şi câştigul. Nu este vorba de a ţine pasul. Aici este vorba de a-şi păstra activitatea fiecare şi a găsi în domeniul lui câştig pe măsura posibilităţilor pe care le are fiecare. În acest sens, am putut vedea oamenii care s-au prezentat cu produse şi rugau ca să fie cât mai multe târguri, în aşa fel încât să aibă consumatori cât mai mulţi şi vânzări cât mai mari. V-aş îndemna şi pe dumneavoastră - şi, încă o dată, vă mulţumesc pentru efortul pe care îl faceţi - haideţi să consumăm româneşte şi atunci câştigăm toţi”.