Publicat: 25 Septembrie, 2018 - 21:50
Share
O nouă moțiune fără nici o șansă

Deputatii au dezbatut, marti, motiunea simpla "Dupa ciuma lui Caragea, Romania lovita de pesta lui Daea", depusa de opozitie.

Ministrul Agriculturii Petre Daea a explicatca situatia pestei porcine nu e scapata sub control, se exagereaza doar prezentarea ei.

Ministrul a arătat ca peste porcina africana este prezenta in 13 judete, dar nu pe intreg teritoriul acestor judete, "cum se exagereaza pentru a se da impresia de situatie scapata de sub control". De exemplu, in judetul Bihor sunt sau au fost focare doar in 8 localitati, adica 1,5% din numarul localitator judetului.

Petre Daea a precizat ca, in prezent, in 238 de localitati din cele 13 judete sunt focare, respectiv 6,3 la suta. El a spus ca cel mai afectat judet este Tulcea, cu 42% din localitati.

Amintim ca pesta porcina africana (PPA) a fost confirmata in 227 de localitati din 13 judete, cu un numar de 927 de focare (dintre care 11 in exploatatii comerciale) si 62 de cazuri la mistreti, a anuntat, saptamana trecuta, Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Au fost eutanasiați 311.869 de porci afectati de boala.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: