Publicat: 4 Ianuarie, 2016 - 09:12
Share

Daesh a ameninţat Marea Britanie într-o nouă înregistrare video a execuţiei a cinci "spioni", informează AFP în pagina electronică.

Înregistrarea, difuzată duminică pe site-uri jihadiste începe cu "mărturisirile" în faţa camerei de filmat a cinci bărbaţi care se declară originari din Rakka, "capitala" de facto a Daesh în Siria. Ei sunt prezentaţi de către un jihadist ca fiind "spioni". Cei cinci bărbaţi îmbrăcaţi în combinezoanele portocalii ale ostaticilor SI, în genunchi, în faţa a cinci bărbaţi care au feţele acoperite cu cagule, toţi purtând uniforme militare de camuflaj şi înarmaţi cu pistoale.

"Acesta este un mesaj pentru David Cameron. (...) Este uimitor să auzi astăzi că un lider insignifiant ca tine contestă puterea Statului Islamic. (...) Vom continua să purtăm jihadul, să traversăm frontiere şi, într-o zi, vă vom invada teritoriul, unde vom guverna după sharia. (...) Tuturor celor care vor să lupte sub steagul lui Cameron (...) (le transmitem): voi credeţi cu adevărat că Guvernului îi va păsa de voi atunci când veţi cădea pe mâna noastră? Sau vă va abandona, aşa cum i-a abandonat pe aceşti spioni şi pe cei care au venit înaintea lor?", spune în engleză unul dintre jihadişti. 

Potrivit The Guardian, agenţii britanice de informaţii au declanşat o anchetă în urma acestei înregistrări video de 11 minute a asasinării celor cinci bărbaţi.