Publicat: 26 Octombrie, 2015 - 20:00
Share

Săptămâna trecută, Administraţia Obama a recunoscut Daikin Industries, Ltd. şi alte companii din sectorul privat pentru angajamentul continuu de reducere al emisiilor de hidrofluorocarburi (HFC) şi al altor gaze cu efect de seră puternic care contribuie la schimbările climatice. Evenimentul de la Casa Albă a fost găzduit de Dr. Ernest Moniz, Secretarul de Stat al SUA pentru Energie, şi Gina McCarthy, Administratorul Agenţiei de Protecţie a Mediului. 

Shinya Okada, Senior Executive Officer Daikin Industries Ltd., a declarat "Daikin este dedicat dezvoltării şi producerii unei întregi linii de sisteme HVAC care foloseste tehnologii cu impact benefic asupra mediului. Ne bucurăm că eforturile noastre au fost recunoscute de Administraţia Preşedintelui Obama şi credem că Daikin este un lider de care este nevoie in sectorul privat pentru protejarea climei globale."
Daikin Industries, Ltd. este cel mai mare producător de aparate de aer condiţionat şi fluorochimicale, cu sediul în Osaka, Japonia. Compania este dedicată de mult timp producerii sistemelor HVAC care au un potential impact asupra încălzirii globale mai mic decât sistemele convenţionale. Goodman Global Group, Inc., subsidiara din SUA a Daikin, a fost recunoscută de către Casa Albă în cadrul unui eveniment similar în anul 2014.
În cadrul evenimentului de la Casa Albă, Daikin a făcut trei anunţuri: 
•    Goodman va începe producţia şi vânzarea primului Package Terminal Air Conditioning (PTAC) de înaltă eficienţă care foloseşte refrigerant de nouă generaţie, HFC-32.   Unităţile PTAC sunt sisteme self-contained de încălzire şi ventilaţie folosite cu precădere în hoteluri, moteluri, spitale, condominii sau blocuri de apartamente. Noile unităţi vor fi produse în Statele Unite începând cu primul trimestru al anului 2016 şi vor fi introduse pe piaţă sub numele Amana ®* . Compania se aşteaptă să dezvolte şi alte produse PTAC de-a lungul timpului. 
•    Daikin a declarat că va continua eforturile de a controla strict şi de a elimina emisiile secundare ale HFC-23, un material cu potenţial crescut de încălzire globală creat în timpul producerii HCFC-22. Angajamentul se referă la atât la facilităţile de producţie din SUA, cât şi la cele de la nivel global. Distrugerea emisiilor secundare ale HFC-23 va elimina o cantitate considerabilă de emisii cu potenţial de încălzire globală, echivalentul a 6.7 milioane de tone cub de CO2 pe an.
•    Compania a reiterat anunţul făcut luna trecută referitor la faptul că Daikin oferă producătorilor din întreaga lume acces gratuit la 93 de patente pentru a încuraja alte companii să dezvolte şi să comercializeze aparate de aer condiţionat şi pompe de căldură care folosesc HFC-32 ca unic refrigerant. HFC-32 este un refrigerant de nouă generaţie care adresează o gamă largă de aspecte de mediu într-un mod echilibrat, fiind o substanţă care nu afectează stratul de ozon, este eficientă energetic, puţin costisitoare, mai uşor de reciclat şi cu un potenţial de încălzire globală de trei ori mai mic decât cel mai utilizat refrigerant în prezent. 
*Amana® este marcă înregistrată a Maytag Corporation sau a companiilor din grup şi este folosită sub licenţă. Toate drepturile rezervate. 

Comunicat de presa Daikin