3 decembrie 2021

D’ALE CONSTITUȚIEI!

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Premierul desemnat are un termen precis de zece zile pentru a prezenta Parlamentului lista miniștrilor și programul de guvernare, în vederea obținerii votului de încredere. Dacă după scurgerea acestor zile lucrul nu se petrece, trebuie desemnat al premier. Dacă este desemnată aceeași persoană, mai ales după ce ea a admis că nu a reușit coagularea unei majorități în sprijinul său, înseamnă că, de fapt, termenul de zece zile a fost prelungit; deci, Constituția a fost modificată. Ori, mai bine zis, încălcată.

Sigur, domnu’ general Ciucă (Ciucă al nostru, să fie primit!) este obișnuit, ca la Nassiryah, să participe curajos la bătălie după ce aceasta a avut loc. De aceea crede că după ce a sesizat, în termen, Parlamentul cu o listă de miniștri și un program, la audieri pot intra, după expirarea termenului, alți ministeriabili, și la vot alt guvern cu alt program.

Adică, să fim “flexibili” și să o lăsăm mai moale cu “dogmatismul constituțional”. Oricum Constituția este de mult suspendată, dispozițiile sale fiind în prezent privite ca superstiții cărora nu e bine să li te conformezi.

Și asta merge, mai ales dacă PSD, sub conducerea “principială” a lăutarului Ciolacu, și ghidat prin labirintul “rațiunii practice” de moralistul Dâncu, acceptă să servească patria sub comanda unui prim ministru oficial arondat la PNL. “Să trăiască Coana PSD, că e damă bună!”

“Iată avantajele unui sistem constituțional! Am zis!”

Muzica!!!

P.S. „Curat neconstituțional, dar umflați-l!”