Publicat: 4 Februarie, 2020 - 15:16
Share

Agitație mare pe tema moțiunii de cenzură care va fi votată miercuri.

Printre atâtea scenarii, încerc să avansez și eu unul, care se bazează pe 2 ipoteze: prima că PNL și Iohannis vor cu tot dinadinsul alegeri anticipate și a doua – că PSD doarme în papuci, neavând habar ce i se pregătește…Și, atunci, în ordine:

            1.Moțiunea va trece. Revenirea bruscă în PSD a băieților stelați nu e întâmplătoare: au primit ordin de regrupare în vederea votului. Moțiunea va trece cu multe voturi peste cele necesare. Excedentul va fi acordat, așa, ca din greșeală sau din întâmplare, de niște nume răzlețe de care n-a auzit nimeni, dar care sunt scoase din conservă la țanc.

            2.Odată ce Guvernul este demis, Iohannis va face consultări de formă cu partidele. PSD, chemat ultimul la Cotroceni, va propune, în semn de bărbăție politică, un premier non-PSD, numai pentru ca respectivul să-și treacă în CV fericita împrejurare.

3.La finalul consultărilor inutile cu partidele, Iohannis se va ține de cuvânt și, desigur, îl va desemna tot pe Orban să formeze guvernul Ludovic II.

            4.Premierul desemnat se va scărpina câteva zile pe la ceafă, dar nu va mai cere votarea în plen a componenței și a programului noului guvern, cu motivația că n-a reușit să obțină o susținere politică majoritară. Ca urmare, își va depune mandatul. Cam așa a procedat și Liviu –„Livache” Negoiță în 2009, când Băsescu-Petrov îl desemnase premier în locul lui Boc.

            5.Iohannis, curat constituțional, va face atunci o a doua desemnare de candidat de premier, ce să vezi?, tot în persoana lui Orban. Devenit, între timp, Ludovic al III-lea. Iar  acesta va mai repeta o dată pasul de la pct.4, depunându-și mandatul cu același motiv - al neobținerii unei susțineri majoritare. La ambele desemnări, partidul care va spune primul că nu va susține guvernele Ludovic II și, apoi, Ludovic III va fi, ați ghicit, PNL-ul condus de Orban Zero.

            6.Acestea fiind zise și făcute, PSD-ul lui Ciolacu, Grindeanu, Tudose, Gușă, Georgian Pop &  Co va purcede cu pieptul înainte spre anticipate. Despre care au declarat că nici nu prea sunt interesați să le câștige!...

            7. O consecință pe termen lung a organizării anticipatelor este semnalată de Adrian Năstase: alegerile parlamentare din 2024 vor avea loc cu șase luni înainte de alegerile prezidențiale, astfel încât tot Iohannis va fi cel care, după scrutinul de atunci, va desemna premierul și guvernul ce se vor ocupa de alegerile prezidențiale. Cu un tâlc pentru liderii PSD (care mai citesc), Adrian Năstase adaugă la final o umilă întrebare: „Cât este pregătit PSD să stea în opoziție?”. Săracu^ Ciolacu le știe pe toate, dar la întrebarea asta a cam nădușit…

            Până vom asista la victoria moțiunii - mare cât un eșec al PSD - lumea continuă să vuiască despre Brexit. În România, unii se fac că nu s-a întâmplat nimic. Alții sunt incapabili să înțeleagă ce s-a întâmplat. Birocrația bruxeleză este înspăimântată că România s-ar putea alătura Poloniei și Ungariei, care trăiesc bine, dar  sunt considerate, asemeni propagandei bolșevice din secolul trecut, „deviaționiste de la linia internaționalistă”. De aceea, România e ținută în chingi. Nu Schengen, dar MCV. Și, la cea mai mică adiere nonconformistă, apar represaliile. Orice accente de suveranism sunt înăbușite în fașă. Singurul lider politic care începuse să cheme la ridicarea frunții se află în pușcărie, nevinovat.

O propagandă ucigătoare sufocă sensurile, anihilează rațiunea, întoarce lumea cu susul în jos; dacă ceri demnitate, ești spion rus; dacă ceri suveranitate, duci țara spre răsărit; dacă ceri respect, ești comunist.

Explicațiile date Brexit-ului de tot felul de părerologi  de Dâmbovița sunt de-a dreptul comice. Vineri seara, când Marea Britanie a rupt legitimația de UE, la mai toate televiziunile, corifei cu ștaif care sunt mufați la tot felul de burse și verze de Bruxelles, aproape că plângeau de milă Regatului Unit al Majestății Sale. „Eroare, prostie, inconștiență, greșeală”...suna corul bocitoarelor. „Acest Brexit este o gigantică escrocherie”, decreta un enciclopedist al micilor ecrane, priceput la filme, tenis, robor, brexituri, pensii și multe altele.

Un alt expert în politica globală imaginară avertiza soarta tristă a perfidului Albion: „În lumea de azi, cine nu participă la masa negocierilor, va face parte din meniu!”. Adică, băgați de seamă, Marea Britanie, nemaifiind pe scaun, se va afla în farfurie și  o să fie mâncată de alde Timmermans la desert, cu frișcă și toping de mure…

Altul, mare decan de școală nouă, recent intrată pe față în rețeaua Soros, a și dat un exemplu despre cât de prost e poporul Majestății Sale: cică o rețea de socializare i-a identificat pe toți posesorii de pisici din insulă, le-a stimulat pasiunea pentru blândele mustăcioase, după care, brusc, au declanșat o campanie prin care anunțau că UE va da o directivă de combatere a pisicilor! Și, atunci, prostănacii de englezi, gata, s-au enervat pe UE și au votat Brexit - ul!

            Pentru părerologii din Dâmbovița  analytica, care mestecă toată ziua, precum guma,  cuvinte adânci despre „partenerul strategic și integrarea euro-atlantică”, o lectură interesantă și de luat aminte ar fi discursul ținut de Donald Trump la Adunarea generală a ONU, în septembrie anul trecut. Le ofer doar un citat: „Dacă vrei libertate, fii mândru de ţara ta! Dacă vrei democraţie, păstrează-ți suveranitatea! Şi dacă vrei pace, iubeşte-ţi naţiunea! Viitorul nu aparţine globaliştilor. Viitorul aparţine patrioţilor. Viitorul aparţine naţiunilor suverane şi independente, care-şi protejează cetăţenii şi îşi respectă vecinii și onorează diferențele care fac fiecare țară specială și unică”.

Să nu asculte nimeni de pe la Cotroceni de zisele tătucului de la Apus? Sau doar ce spune ambasadorul contează?

Topic: 

Format: