Publicat: 27 Decembrie, 2014 - 11:37

Ca urmare a avertizarilor meteo comunicate de ANMH, care anunta ninsori, precipitatii mixte si polei in Bucuresti, la Primaria Capitalei a avut loc vineri seara un comandament de iarna la care au participat toti factorii decizionali implicati in programul municipal de deszapezire si combatere polei.

In acest sens, viceprimarul Dan Alexandru Darabont a solicitat operatorilor de deszapezire din toate sectoarele Capitalei sa fie pregatiti sa intervina imediat ce vremea o va impune si sa aplice pe parcursul acestei nopti materiale antiderapante pe arterele Capitalei, cu prioritate in rampe, pante si poduri si sa aiba pregatite plugurile in cazul in care este necesara degajarea zapezii. Totodata, s-a solicitat si tratarea cu prioritate cu materiale antiderapante a statiilor si refugiilor RATB, iar reprezentantilor RADET li s-a cerut sa asigure permanenta, astfel incat, in cazul unei eventuale avarii, sa se poata interveni de urgenta. 

Incepand cu ora 19.00, tot parcul de utilaje care participa la programul de combatere polei si deszapezire a fost alimentat cu carburant, incarcat cu materiale antiderapante, toate utilajele fiind astfel pregatite de interventie. 

In toate cele 6 sectoare ale Capitalei stationeaza in 43 de puncte fixe utilaje si cisterne cu materiale antiderapante, astfel incat, imediat ce vremea o va impune, sa se poata actiona prompt in regim de urgenta. 

Astfel, potrivit raportarilor operatorilor de deszapezire utilajele sunt dispuse in puncte fixe dupa cum urmeaza:

in sectorul 1 - utilaje in 21 de puncte fixe: Piata Victoriei (intrare Buzesti, intrare pe Calea Victoriei si intrare Lascar Catargiu); Piata Romana, intr. Bd. Dacia, bd. Aviatorilor, Piata Charles de Gaulle, Calea Floreasca - intrarea dinspre Pasajul Pipera, str. Nicolae Caranfil, bd. Aerogarii, Gara de Nord, bd. Banu Manta, Piata Victoriei intersectie cu Kiseleff, Calea Grivitei, (sub podul Grand, intrarea spre pasaj si intrarea pe bd. Ion Mihalache) sos. Bucuresti-Ploiesti (pod Otopeni) bd. Poligrafiei, sos. Bucuresti-Targoviste, sos. Chitilei, (pod Constanta), Aleea Privighetorilor si bd. Bucurestii Noi;  

in sectorul 2 - utilaje in 6 puncte fixe: la pod Europa, pod Fundeni, pod Doamna Ghica, pod Pipera, rond Bucur Obor, Doamna Ghica intersectie cu sos. Colentina.

in sectorul 3 - utilaje in 3 puncte fixe: Mihai Bravu, bd. Theodor Pallady intersectie cu A2, intersectie bd. Decebal cu Hurmuzachi;

in sectorul 4 - utilaje in 4 puncte fixe -  Tineretului (Sincai), Mitropolie, bd. Brancoveanu intersectie cu sos. Oltenitei si la Pieptanari.

in sectorul 5 - utilaje in 6 puncte fixe: Piata Constitutiei, Academia Militara, Ferentari intersectie cu Pieptanari, sos. Alexandriei intersectie cu sos. Magurele, bd. 13 Septembrie intersectie cu str. Mihail Sebastian, str. Petre Ispirescu intersectie cu sos. Antiaeriana. 

in sectorul 6 - utilaje in 3 puncte fixe - 3 cisterne cu materiale antiderapante pe sos. Vasile Milea, 2 cisterne la intersectie bd. Iuliu Maniu cu sos. Grozavesti, 2 cisterne bd. Iuliu Maniu, intersectie sos. Virtutii.   

In ceea ce priveste situatia oamenilor fara adapost, in cele doua centre sociale ale Primariei Capitalei in prezent sunt cazate 449 de persoane, 311 in Complexul integrat de servicii sociale din Theodor Pallady si 138 in centrul de la Berceni. In total, DGASMB dispune de o  capacitate de cazare de 1100 de locuri.

Reamintim ca Primaria Capitalei a pus la dispozitia bucurestenilor numarul de tel. gratuit 0800.800.868 - pentru orice sesizari privind RADET, ENEL, ApaNova etc.