Publicat: 18 Iunie, 2019 - 12:42

„Eu am avut o perioadă în care m-am expus destul de mult la soare și, la început, am neglijat partea cu cremele de fotoprotecţie. Se pare că am un ten cu o pigmentație predispusă la asemenea atacuri. Norocul meu a fost că am ajuns repede la Mihaela Leventer și am știut că trebuie să fac controale, să depistăm rapid dacă mai apare ceva”, își amintește Dan Chișu.

Actorul, producătorul și regizorul de film Dan Chișu a fost diagnosticat cu carcinom bazocelular, cea mai frecventă formă de cancer de piele, în urmă cu cinci ani de către Dr. Mihaela Leventer, în primă fază la un eveniment social la care participau împreună, apoi chiar în cadrul clinicii Dr. Leventer Centre.

Depistat la timp, cancerul de piele este vindecabil. Peste 2500 de români primesc un diagnostic de cancer de piele grav în fiecare an, iar aproape 1000 dintre ei ajung la deces. Fă acum un screening sau o biopsie de piele!

În ultimii cinci ani, Dan Chișu a fost diagnosticat de trei ori cu cancer de piele la clinica Dr. Leventer Centre. Prima tumoră a fost localizată pe vârful nasului și a fost operată în martie 2014. A doua, apărută pe frunte, a fost operată un an mai târziu, iar ultima, aflată la baza nasului, aproape de sprâncene, a fost operată în aprilie 2019.

Citește despre cazul bărbatului care a suferit 38 de operații de cancer de piele, după care a fost vindecat folosind microchirurgia Mohs, la Dr Leventer Centre!

Înaintea fiecărei intervenții, artistului i s-a făcut o biopsie cu rezultat în 48 de ore și apoi a fost programat imediat pentru intervenția chirurgicală realizată prin tehnica Mohs, care permite verificarea în timp real a întinderii tumorii în țesut.

 „Totul a durat câteva ore. În timpul acesta am fost deschis și Dr. Leventer a tăiat câte o bucată până nu a mai găsit nicio celulă canceroasă. La final m-a închis și asta a fost... Eu am avut noroc. Puteam foarte bine să întârzii. E foarte important să-ți dai seama că trebuie să vii să faci evaluarea. Cu cât ajungi mai devreme, cu atât e mai simplă intervenția”, spune Dan Chișu.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: