19 august 2022

Dan-Constantin Şlincu: Sunt mulţi români aflaţi la limita sărăciei extreme pentru care contează fiecare ajutor primit

Distribuie pe rețelele tale sociale:

PSD a propus noi stimulente financiare pentru combaterea scumpirilor începând cu 1 iulie 2022

La iniţiativa PSD, coaliţia de guvernare va implementa un nou pachet de măsuri pentru sprijinirea populaţiei şi accelerarea absorbţiei fondurilor europene, în valoare de 1,1 miliarde de euro.

Aşa cum au procedat de fiecare dată în cele 6 luni de guvernare, miniştrii şi parlamentarii social-democraţi au venit permanent cu soluţii concrete pentru atenuarea problemelor cu care se confruntă cetăţenii şi companiile româneşti. De această dată, este vorba de un nou pachet social acordat pentru cei 3,2 milioane de pensionari cu pensia mai mică de 2.000 de lei/lună, care vor primi un sprijin unic de 700 lei, de creşterea cu un sfert a diferenţei de salariu prevăzută de Legea salarizării unitare pentru 1,2 milioane de salariaţi din sistemul public. În acelaşi timp s-a propus amânarea cu 9 luni a ratelor bancare pentru cetăţenii şi companiile aflate în dificultate, diminuarea cheltuielilor bugetare, creşterea colectării veniturilor şi eficientizarea programelor de investiţii cu finanţare europeană, a declarat deputatul PSD Dan Şlincu.

PSD susţine în continuare o scădere a impozitelor pe cele mai mici salarii, astfel încât să rămână mai mulţi bani în buzunarele salariaţilor care sunt vulnerabili în faţa inflaţiei. Această viziune a PSD fost enunţată încă din programul de guvernare prezentat în campania electorală din 2020 şi este în analiză. Până se va lua o decizie în coaliţia de guvernare, va intra în vigoare noul pachet de măsuri pentru combaterea inflaţiei, de la 1 iulie.

Cu certitudine, stimulentele acordate nu sunt cât ne-am fi dorit să fie. Aceste măsuri nu anulează în totalitate efectul scumpirilor, dar acest sprijin este mai mult decât nimic. Vorbim însă de măsuri de sprijin pentru a-i ajuta mai ales pe cei vulnerabili să suporte mai uşor efectul negativ al inflaţiei. Chiar dacă multora sumele nu le par foarte mari, sunt mulţi români aflaţi la limita sărăciei extreme pentru care contează fiecare ajutor primit. Pentru astfel de persoane fiecare leu în plus contează. Toate măsurile îi ajută pe oameni să treacă mai uşor peste această situaţie economică dificilă care se manifestă peste tot în Europa, nu doar în România, a completat deputatul social-democrat botoşănean.

Dan-Constantin Şlincu, deputat PSD

Sursa foto: cdep