29 iunie 2022

Dan Motreanu: Votul cerut de Florin Cîţu în BPN pentru un guvern în alianţă cu PSD este total nereprezentativ. Se impune un gest de onoare!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Preşedintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, spune că votul cerut de preşedintele liberalilor, Florin Cîţu, în şedinţa de luni a Biroului Politic Naţional pentru un guvern în alianţă cu PSD este „total nereprezentativ, imoral şi neprincipial”.

„Votul cerut astăzi de Florin Cîţu în Biroul Politic Naţional pentru un guvern în alianţă cu PSD este total nereprezentativ, în special din perspectiva eticii politice, dacă se mai ţine cont de asta în România. Niciunde în lumea aceasta nu îţi poţi încălca atât de repede şi într-un mod atât de profund tot ceea ce ai susţinut şi promis pentru a te alege preşedinte de partid. Nu este permis! Nu poţi câştiga Congresul cu un program şi un mesaj puternic împotriva PSD, nu îţi poţi construi cariera politica doar pe acest discurs, expus într-un mod aproape „isteric’ în timpul Congresului şi apoi, după nici două luni de zile, să propui tot tu să se facă guvern cu PSD şi să duci negocieri nu doar pentru guvern de criză cu măsuri imediate, de criză, ci să ai negocieri pe teme care ne despart ideologic, precum fiscalitatea, justiţia sau viziuni constituţionale. Este absolut imoral şi neprincipial, şi chiar dacă pentru moment pare singura soluţie pentru un guvern stabil, ca ‘lider’ politic al PNL nu mai ai nicio autoritate morală, niciun ascendent asupra liberalilor care au votat la Congres, pentru că probabil mulţi te-au votat chiar pentru că te-ai prezentat anti-PSD în faţa lor şi, din acest motiv, se impune un gest de onoare!”, a scris Motreanu, luni, pe Facebook.