Publicat: 12 Septembrie, 2018 - 11:06
Share

Moderatorul de televiziune, Dan Negru, invită cetățenii să se înscrie la semimaratonul „Goana după sănătate – Alerg și ajut un copil”, organizat de Asociația Diaconia, Filiala Măgurele, împreună cu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. Competiţia are drept scop strângerea de fonduri necesare pentru construcţia așezământului socio – educațional Sf. Mucenița Filofteia, menit să găzduiască și să educe 20 de copii fără familii.

"Nu ești bun de nimic dacă ești bun doar pentru tine. Ajută un copil! E o campanie prin care poți să fi bun și pentru alții", a declarat Dan Negru.

Data limită de înscrie este 27 septembrie 2018!

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt co-organizatori ai semimaratonului caritabil alături de Asociația Diaconia Filiala Măgurele, care este iniţiatoarea proiectului "Ajut un copil".

"După cum se ştie, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului derulează foarte multe acţiuni social-filantropice prin care vin în sprijinul copilaşilor nevoiaşi şi a familiilor lor. Am decis să ne implicăm în acest proiect care se adresează copiilor orfani deoarece integrarea lor în așezământul socio – educațional Sf. Mucenița Filofteia le-ar asigura un adăpost corespunzător, hrană, educaţie şi afecţiunea de care au atâta nevoie pentru a se dezvolta armonios", a declarat Dănuţ Prună, coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.
 
Semimaratonul “Goana după sănătate” se va desfășura în Parcul Alexandru Ioan Cuza (I.O.R.) din Bucuresti şi isi propune să reunească peste 700 de participanti, de la copii cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani, până la adulți de 90 de ani.  Startul pentru toate cursele din cadrul evenimentului, va avea loc din zona “scenei mari”, începând cu orele 9.00, punctul de sosire fiind în acelasi loc. Evenimentul “Goana după sănătate” beneficiază și anul acesta de susținerea unor nume sonore ale showbiz-ului și sportului românesc, precum: Monica Davidescu, Aurelian Temișan, Dan Negru, Maricica Puică, Laura Badea, Elisabeta Lipă, Dinu Maxer, Adela Popescu, Radu Vâlcan, dar și al celor care ni se vor alătura pe parcurs.  Prin urmare, pasionații de alergare, dar nu numai, se pot înscrie în competitie pe platforma evenimentului,  www.goanadupasanatate.ajutuncopil.ro, până la data de 27.09.2018, taxele de participare fiind asimilate ca și donații umanitare.

Proiectul  "Ajut un copil" a luat naștere în anul 2014, după ce Părintele Andrei Drăgan, preot paroh în localitatea Nefliu, Măgurele, a înfiat 3 copii orfani. În urma acestui eveniment, părintele a hotărât sa înfiinţeze un așezământ social destinat unui număr de 20 de copii fără familii. “Am înfiat trei copii, pot să mai înfiez douazeci”, a declarat părintele Andrei, plin de încredere și entuziasm. Astfel, cu ajutorul Consiliului Local Măgurele, preotul Andrei Drăgan a demarat proiectul de construcție al așezământului socio – educațional Sf. Mucenița Filofteia, menit să găzduiască și să educe 20 de copii fără familii, de la vârste fragede până la 18 ani, în vederea integrării armonioase în societate. 

"Proiectul a atras atenția oamenilor de bine, proveniți din diverse medii, de la business-ul românesc și până la multinaționale, rezultând o echipă de proiect interdisciplinară, în măsură să susțină toate aspectele, de la cele legale și de autorizare, până la cele tehnice și financiare. În prezent, imobilul este finisat la gri în exterior, s-au realizat compartimentările interioare, acoperișul, instalațiile de apă, canalizare, electrice, de alarmă și video și s-a montat tamplăria termopan. Prin intermediul semimaratonului caritabil "Goana după sănătate – Alerg și ajut un copil" sperăm să strângem bani pentru finalizarea tuturor lucrărilor necesare imobilului atât în exterior, cât şi în interior, şi să-l mobilăm corespunzător pentru a putea fi locuit cât mai repede de către micuţii locari", a declarat părintele Andrei Drăgan. 
  
Semimaratonul se va desfășura cu sprijinul Primăriei Sector 3, iar partea tehnică va fi asigurată de partenerii Ro Club Maraton, Elite Running si 42km.ro. 

Toate actiunile social filantropice derulate de catre voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului sunt coordonate de catre Parintele Arhimandrit Ciprian Gradinaru.

Pentru înscrieri accesaţi următorul link:

http://www.goanadupasanatate.ajutuncopil.ro/

Localizare: 

Geolocation is 44.4255117, 26.15353319999997

Tag-uri Nume: