Publicat: 12 Noiembrie, 2012 - 15:46

Ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Dan Șova, a infirmat, Luni, informațiile apărute în presă, potrivit cărora ar fi executat silit de Agenția Națională de Administrare Fiscală din cauza datoriilor.

Șova a declarat că informațiile din mass-media sunt false și a atașat unui comunicat de presă remis Agerpres un document, ”emis de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, cu data de astăzi (luni, 12 noiembrie - n.r.), din care rezultă că nu există nicio executare silită'' împotriva sa.

''Precizez că fac parte dintre contribuabilii serioşi, motiv pentru care solicit trimestrial ANAF certificate de atestare fiscală, care să arate că nu sunt dator la niciunul dintre bugetele statului'', susţine Şova.

Acesta a făcut publice, de altfel, certificate fiscale din 15 mai, respectiv 26 septembrie, care arată că nu are datorii către vreunul dintre bugetele statului.

"Sunt conştient de faptul că, fiind în campanie electorală, lansarea unor astfel de atacuri are o miză politică clară. Perioada electorală nu poate face însă acceptabilă formularea de acuzaţii false, cu atât mai mult cu cât este vorba nu doar de imaginea unei persoane, respectiv a subsemnatului, ci de imaginea Guvernului României în ansamblul său", mai spune Şova.