Publicat: 6 Septembrie, 2013 - 18:17
Share

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Coman Şova a participat la lucrările Comitetului consultativ româno-chinez în domeniul construcţiei infrastructurii de transport.

Comitetul Consultativ se află la prima reuniune. Conform agendei, partea română s-a angajat să furnizeze părţii chineze lista de proiecte prioritare conform Planului Naţional de Dezvoltare, până în luna octombrie 2013. Partea chineză va analiza în decurs de trei luni proiectele şi va lua o decizie, urmând ca ulterior cele două părţi să demareze discuţii concrete privind aspectele economice, financiare şi tehnice. Vor urma recomandări formulate de ambele părţi cu scopul de a eficientiza demararea efectivă a proiectelor. Urmatoarea reuniune a Comitetului consultativ va fi organizată în anul 2014.

Ministrul Dan Şova s-a întâlnit şi cu reprezentanţii companiilor China Dalian Holding, China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC) şi ai Huawei Corporation.

Cele trei companii sunt intresate să dezvolte proiecte majore în domeniul infrastructurii rutiere, feroviare şi IT&C şi au cerut detalii privind posibilitatea dezvoltării unor astfel de proiecte în România.

“Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine pe care îl conduc, se constituie în principala interfaţă a Guvernului României cu investitorii străini şi cu companiile din domeniile pe care le reprezentaţi, interesate de marile proiecte de infrastructură. Suntem într-un moment foarte prielnic pe care fiecare dintre noi trebuie să-l folosim, având un interes comun care va aduce beneficii fiecărei părţi şi tuturor deopotrivă. Vă invit să participaţi la licitaţiile pentru proiectele de infrastructură finanţate din fonduri europene. Vă invit, de asemenea, să colaboraţi cu companiile româneşti din domeniile pe care le reprezentaţi” a declarat ministrul Dan Şova.