Publicat: 18 Aprilie, 2016 - 20:07
Share

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a avut, în perioada 16 — 17 aprilie 2016, la Edinburgh, o serie de întâlniri cu membrii comunității românești din Aberdeen, Manchester, Lancashire, Glasgow, Inverness, Belfast, Liverpool, Leeds și Newcastle upon Tyne.

În cadrul întâlnirilor, ministrul delegat Dan Stoenescu a subliniat utilitatea valorificării exemplelor pozitive oferite de comunitatea românească din Regatul Unit și a reiterat importanța implicării active a membrilor comunității din această țară într-un proiect amplu de promovare a imaginii României și a comunității, canalizat pe contribuția pe care aceștia o pot aduce mediului economic, social și cultural atât în țara de reședință, cât și în cea de origine.

De asemenea, ministrul delegat a participat la slujba duminicală de la Biserica St. Philip din Edinburgh, eveniment ce a prilejuit lansarea unui dialog pe teme de interes pentru comunitatea românească din Regatul Unit.

Programul vizitei a cuprins și sesiuni de informare, cu participarea unor reprezentanți ai Autorității Electorale Permanente, privind noile modalități de vot pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate. Cu această ocazie, ministrul delegat a reiterat importanța înscrierii în Registrul electoral a românilor aflați în străinătate, îndemnându-i pe cei prezenți să folosească întregul interval pus la dispoziție pentru înscriere. Totodată, oficialul român a susținut că autoritățile implicate în organizarea și desfășurarea procesului electoral vor lua toate măsurile necesare pentru ca acesta să se desfășoare în condiții de deplină legalitate și corectitudine.

Reprezentanții Autorității Electorale Permanente au prezentat pașii necesari înscrierii în Registrul electoral și au răspuns întrebărilor referitoare la alegerile parlamentare din toamnă acestui an.

Reamintim că, începând cu data de 1 aprilie 2016, românii cu domiciliul sau reședința în străinătate care doresc să voteze la viitoarele alegeri parlamentare pot solicita înscrierea în Registrul Electoral. Cetățenii români înscriși în Registrul electoral vor putea vota prin corespondență sau la secțiile de votare nou înființate, acolo unde se înregistrează cel puțin 100 de alegători.

Direcția Purtător de Cuvânt și Comunicare