27 septembrie 2022

Dan Tanasă: Veniţi să îi întâmpinăm pe fraţii de peste Prut şi să strigăm într-o voce „Unire”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Preşedintele Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi invită românii la „Marşul Unirii” de la Alba-Iulia pe 1 decembrie

Alba Iulia, capitala unirii tuturor românilor, va găzdui şi în acest an serbările la 103 ani de la Marea Unire de la 1918. Ca în fiecare an, Marşul Unirii, organizat de partidul AUR, va deschide programul oficial al evenimentelor desfăşurate în ziua de 1 decembrie.

Astfel, îi invităm pe toţi românii, în sufletul cărora mai arde candela reîntregirii, să participe la acest eveniment unic. Veniţi să îi întâmpinăm pe fraţii de peste Prut şi să strigăm într-o voce „Unire”. Precum s-au strâns înaintaşii noştri din toate colţurile ţării în Capitala Unirii, aşa ne vom aduna şi noi, din toată ţara şi din toate provinciile istorice, cu steaguri tricolore, costume naţionale şi dragoste de ţară pentru a arăta întregii lumi unitatea poporului român.

În ultimii 2 ani, în care pandemia Covid-19 a lovit întreaga lume, o nouă graniţă ne-a despărţit de comunităţile româneşti din afara ţării. Românii de pe ambele maluri ale Prutului nu s-au putut revedea, circulaţia fiind şi în momentul de faţă îngreunată. Aceeaşi situaţie o întâmpinăm şi la graniţa cu celelalte comunităţi istorice. În aceste vremuri, cu atât mai mult trebuie să rămânem uniţi şi să luptăm în continuare pentru unitatea poporului român.

Astfel, invităm toţi românii, indiferent de simpatiile politice, cu sau fără certificat verde, să participe la Marşul Unirii care va porni la ora 08.00 din Gara Feroviară de la Alba Iulia.

Unirea face puterea!

Deputat
Dan Tanasă