Publicat: 5 August, 2014 - 14:24
Share

Update: 13.57: Cererea de recuzare a completului care judecă dosarul ICA, înaintată de avocatul lui Dan Voiculescu, a fost declarată inadmisibilă.

Dezbaterile in dosarul de coruptie in care Dan Voiculescu este acuzat de procurorii DNA ca a privatizat fraudulos Institutul de Cercetari Alimentare (ICA) s-au reluat marti dimineata.

La Curtea de Apel, avocatii au inceput sa sustina pledoariile finale. Acesta ar putea fi si ultimul termen al procesului, concluziile finale fiind penultimul pas procedural inainte de ramanerea in pronuntare a sentintei.

La sedinta maraton de luni, care a durat mai bine de 11 ore, procurorii au cerut pedeapsa maxima pentru Dan Voiculescu - zece ani de inchisoare.

Pe de alta parte, avocatii au incercat sa tergiverseze procesul - au fost depuse nu mai putin de 40 de documente, s-a solicitat audierea a 14 noi martori, printre care Traian Basescu, Dacian Ciolos si Ilie Sarbu, iar aparatorii inculpatilor au cerut de doua ori recuzarea completului de judecatori, format din Camelia Bogdan si Mihai-Alexandru Mihalcea. Toate aceste solicitari au fost, insa, respinse.

Sedinta de judecata a fost suspendata pentru 15 minute pe motiv că avocatul Vlad Savulescu a anunţat ca trebuie sa plece din motive personale - soacra sa a murit in urma unui infarct. 

Mircea Badea alături de Mihai Gâdea s-au aflat în sală pentru a-l sustine pe Dan Voiculescu.