Publicat: 12 Martie, 2018 - 16:32
Share

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a primit-o, luni, la Palatul Victoria, pe Stella Ronner-Grubacic, ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, într-o vizită de curtoazie, în context fiind discutate aspecte referitoare la ridicarea MCV, potrivit unui comunicat al Executivului, care precizează că tema centrală a discuţiilor dintre cei doi oficiali a constituit-o relaţia bilaterală dintre România şi Olanda.

'Cu acest prilej, a fost reconfirmat angajamentul ambelor părţi pentru consolidarea relaţiei bilaterale, cu accent pe relansarea dialogului politic, dezvoltarea cooperării economice şi sectoriale', se spune în comunicat.

Conform comunicatului, prim-ministrul Dăncilă şi-a exprimat satisfacţia pentru faptul că Olanda se situează pe primul loc în ceea ce priveşte investiţiile în România, cu un capital investit de peste 9 miliarde de euro.

'În context, a menţionat importanţa stimulării schimburilor economice, în scopul depăşirii deficitului economic înregistrat de România', se arată în comunicat.

Întrevederea a prilejuit, totodată, un schimb de opinii privind temele de actualitate de pe agenda europeană, fiind reconfirmată voinţa comună de a aprofunda cooperarea, inclusiv în perspectiva deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în 2019. 

'De asemenea, demnitarul român a oferit asigurări că ţara noastră va acţiona ca un partener activ şi constructiv, având ca premisă o abordare unitară, pro-europeană, care este susţinută atât la nivelul autorităţilor române în ansamblu, cât şi al cetăţenilor. În ceea ce priveşte tematica extinderii spaţiului Schengen, înaltul oficial român a reiterat argumentele părţii române pentru susţinerea unei decizii favorabile de aderare a României la spaţiul Schengen', potrivit comunicatului. 

Tag-uri Institutii: