Publicat: 12 Septembrie, 2019 - 20:02
Share
Guvernul nu va ceda în faţa blocajului guvernamental creat de Klaus Iohannis

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că prin refuzul de a numi miniştri, preşedintele Klaus Iohannis se poziţionează împotriva românilor, prin continuarea abuzului de putere. Şeful Executivului a adăugat că va continua să lupte împotriva blocajului guvernamental.

„Am asistat astăzi la un record personal al preşedintelui: reacţie rapidă la propunerile de miniştri, la doar o zi distanţă. Pentru domnul Iohannis, simţul urgenţei se activează doar în campanie. Din păcate însă, abuzul de putere continuă, sfidarea românilor continuă, nepăsarea faţă de problemele ţării continuă.

Este a treia piedică în trei săptămâni consecutive, a treia respingere de către Klaus Iohannis a eforturilor Guvernului de a funcţiona normal. Din nou, preşedintele se poziţionează împotriva românilor (...) Din păcate însă, în această seară am văzut un nou episod al nepăsării şi dispreţului prezidenţial”, a declarat Viorica Dăncilă, la sediul PSD din Kiseleff.

Premierul a adăugat că nu va ceda în faţa blocajului guvernamental creat de Klaus Iohannis.

„Vreau să dau încă o dată asigurări ferme că nu voi ceda în faţa acestui blocaj, fiindcă am obligaţia să guvernez pentru România. Ştiu foarte bine că oamenii aşteaptă de la noi să le plătim pensiile pe care le-am majorat, aşteaptă să le plătim salariile, bursele, alocaţiile, aşteaptă să derulăm investiţiile la care ne-am angajat. Nu îmi este teamă să mergem în Parlament, am mai spus-o. Cu atât mai mult cu cât am arătat la votul din Senat de acum 2 zile că avem majoritate. Nu fugim de Constituţie aşa cum o face preşedintele, nu fugim de responsabilitate şi nu vom da înapoi. Aceste speculaţii sunt ridicole, dar sunt ultimul resort la care pot să apeleze cei ce nu vor -România normală-, ci -România blocată-”, a adăugat Dăncilă.

Liderul PSD a susţinut că oamenii vor vedea diferenţa între cei care îşi apără ţara şi cei care acţionează în interes propriu.

„Acest Guvern lucrează pentru România, nu împotriva ei. Şi, aşa cum am mai spus, voi rămâne cea căreia nu îi va fi teamă niciodată să privească în ochii românilor, ştiind că nu am luat niciodată vreo măsură împotriva lor.Oamenii vor face diferenţa între cei care îşi apără ţara, buni români care arată solidaritate şi responsabilitate, şi cei care preferă să acţioneze în interes propriu - chiar dacă acest lucru face rău şi aduce deservicii de imagine propriei ţări”, a afirmat Dăncilă.

Totodată, Viorica Dăncilă l-a criticat pe şeful statului, susţinând că a dedicat ultimul an de mandat unei campanii dăunătoare, care sacrifică interesul şi stabilitatea ţării.

„Avem un preşedinte care a urmărit cu îngrijorare ce s-a întâmplat în jurul dumnealui, timp de 5 ani, de la Palatul Cotroceni. Şi care a dedicat ultimul an de mandat celei mai dăunătoare campanii făcute vreodată în România, una care sacrifică interesul şi stabilitatea ţării”, a conchis Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că a văzut între Klaus Iohannis şi Călin Popescu Tăriceanu o alianţă a ipocriziei şi a distrugerii, cei doi întorcându-se împotriva poporului. Liderul PSD a adăugat că Iohannis şi PNL au o problemă cu bugetarii, iar când nu le taie salariile, le blochează.

„Am văzut astăzi o nouă alianţă de conjunctură între domnul Iohannis şi domnul Tăriceanu, alianţa ipocriziei şi a distrugerii. În campanie, aceşti oameni de stat se transformă. Şi este o transformare urâtă, care vine din disperare şi care face rău României. Prin toate aceste lucruri pe care le fac - fie că abandonează guvernarea, că o blochează în fiecare săptămână sau că vor să taie toate veniturile românilor pe care am reuşit să le creştem în ultimii 3 ani - aceşti oameni s-au întors împotriva propriului popor. Avem o opoziţie cinică şi imatură care, orbită de interesele personale şi de campanie, a început să acţioneze împotriva oamenilor”, a declarat Viorica Dăncilă, la sediul PSD din Kiseleff.

Premierul a adăugat că atunci când nu le taie salariile bugetarilor, dreapta politică le blochează.

„Dacă nu am fi găsit soluţia deblocării activităţii ministerelor prin delegarea unor atribuţii către secretariatul general, oamenii ar fi stat neplătiţi mult timp. A trebuit să schimbăm proceduri şi să modificăm acte normative pentru ca oameni din ministere şi agenţii guvernamentale să-şi poată primi salariile. A trebuit să amânăm măsuri sau să redefinim activităţi ca să putem funcţiona.Iar domnul Iohannis a văzut aceste lucruri. A văzut şi apelurile sindicatelor care reclamau că oamenii nu îşi primesc banii, că este un drept fundamental şi că statul are obligaţia de a-l respecta.

E evident deja că partidul domnului Iohannis are o problemă cu bugetarii, că îi jignesc şi îi ameninţă oricând au ocazia că o să le taie veniturile, însă preşedintele a dus acest lucru la un alt nivel: pur şi simplu le refuză dreptul la plată oamenilor care muncesc. Când nu taie salariile, dreapta şi Iohannis le blochează. Aşa cum au încercat să blocheze şi nominalizarea Rovanei Plumb în calitate de comisar european. Cum blochează orice efort de îmbunătăţire a imaginii României în plan extern”, a adăugat Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că respinge remanierea cerută de premierul Viorica Dăncilă, recomandându-i să meargă la parlament cu ea.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: