Publicat: 8 Septembrie, 2019 - 03:42
Share
Adică, deocamdată, nu le cere să treacă la PSD

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a dat asigurări că nu li se va cere celor din ALDE să se înscrie în PSD drept condiție pentru continuarea colaborării. Astfel îi încurajează practic pe toți reprezentanții ALDE cu funcții obținute politic și pe care nu vor să le piardă să preia modelul Teodor Meleșcanu, prin care rămân nominal membri ai partidului lui Tăriceanu, dar rămân totodată și la putere, contrar deciziei conducerii ALDE.

”Noi nu am cerut să-și dea demisia din ALDE și să treacă la PSD. Oamenii au hotărât și am văzut în ultima perioadă în spațiul public mai multe declarații în care membri ai ALDE nu sunt de acord cu ieșirea de la guvernare și cei care au vrut să rămână alături de noi le-am respectat această dorință”, a declarat Viorica Dăncilă, sâmbătă, la Hunedoara.

Astfel, membrii ALDE nemulțumiți de ieșirea la guvernare își vor putea păstra funcțiile atât în administrația centrală, cât și cea de la nivel local, dacă vor continua să colaboreze cu PSD.

”Noi am spus: sunt și secretari de stat, sunt organizații ALDE care lucrează foarte bine cu organizațiile PSD în teritoriu. Nu am încercat să dăm afară pe cineva, nu ăsta este modul nostru de a acționa. Noi credem că trebuie să unim în jurul nostru cât mai multe forțe, nu să-i eliminăm pe cei care ne sunt aproape”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat marți, la finalul ședinței conducerii centrale a partidului, că formațiunea a decis excluderea din partid a celor care acceptă funcții în Parlament și guvern fără acceptul partidului.

Tag-uri Institutii: