Publicat: 26 Februarie, 2018 - 09:32
Share

Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să citească cu foarte mare atenţie raportul lui Tudorel Toader privind revocarea din funcţie a şefei DNA, Laurei Codruţa Kovesi, spune premierul Viorica Dăncilă.

"Îl apreciez pe ministrul Tudorel Toader (...) Nu sunt jurist, dar am văzut că este foarte argumentat. Acum va merge la CSM pentru un aviz şi apoi la Klaus Iohannis. Dincolo de persoană, trebuie luată masura care să respecte Constituţia, dincolo de percepţii, dincolo de a ne poziţiona de o parte sau de alta. Trebuie să ne poziţionăm de partea justiţiei. Nu-mi permit să-i dau sfaturi lui Klaus Iohannis (nr. - cu privire la revocarea sau nu din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi).

Dar preşedintele trebuie să citească cu foarte mare atenţie raportul lui Tudorel Toader. Trebuie să ia măsurile care se impun pentru a arăta că legea e sfântă în România şi că se aplică pentru toată lumea", a spus Viorica Dăncilă, la România TV.

Premierul a punctat faptul că îl apreciază foarte mult pe Tudorel Toader din punct de vedere profesional, adăugând că raportul acestuia cu privire la procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, este unul "detaliat, argumentat, cu multe puncte, tocmai pentru a se încadra în limitele legii, pentru a vorbi din punct de vedere legal şi nu din punct de vedere al unor aprecieri".

"Legea trebuie avută în prim-plan şi trebuie respectată de toată lumea. Eu consider că atunci când vorbim de lege nu contează că te adresezi unui om de rând, că te adresezi unui om important în stat. Ea trebuie să aibă egală măsură de aplicare pentru toţi. De asemenea, nu cred că este normal să identificăm o persoană cu o instituţie. O persoană nu reprezintă o instituţie, indiferent de persoana respectivă. Şi cred că acum, ce este important, nu este numai ce spune o persoană sau alta, cu o funcţie mai mare sau mai mică în stat, important este să nu zdruncinăm încrederea în justiţie", a mai declarat Viorica Dăncilă.

Tag-uri Institutii: