Publicat: 24 Martie, 2019 - 13:19
Share

Aflată în Statele Unite la invitația AIPAC, premierul Viorica Dăncilă a avut, sâmbătă, la Washington, o întrevedere cu reprezentanţii companiilor americane care au investit în România. Discuţiile s-au axat pe modificările aduse Parteneriatului Public Privat. De asemenea, companiile americane au anunţat că vor vizita România în luna iunie.Dăncilă, întrevedere cu companiile americane care au investit în România. Discuţii despre legislaţia privind Parteneriatul Public PrivatPrintre participanţii la discuţii s-au numărat membri din conducerea Amgen, Motorola Solutions, ExxonMobil, Oshkosh Defense, Parsons, Merck (MSD Pharma), UiPath, Textron/Bell şi AMRO.

„Premierul Viorica Dăncilă a reafirmat dorinţa României de a consolida şi aprofunda dimensiunea economică a Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii. Au fost prezentate interlocutorilor măsurile adoptate de Guvernul României, care au drept scop creşterea atractivităţii mediului de afaceri românesc şi a fost adresată invitaţia de a investi în ţara noastră. Reprezentanţii companiilor americane au exprimat interesul de a efectua o vizită în România, în luna iunie 2019, ca urmare a prezentării de către premierul român a oportunităţilor pe care ţara noastră le oferă într-o serie de domenii, cum ar fi: sănătate, energie, cercetare şi inovare, tehnologia informaţiei, şi comunicaţii. Discuţiile au vizat şi recentele modificări aduse legislaţiei privind Parteneriatul Public Privat, fiind evidenţiat faptul că aceasta include termeni contractuali extinşi şi permite o finanţare mai flexibilă, precum şi împărţirea beneficiilor şi riscurilor între partenerul public şi cel privat”, a transmis Executivul, într-un comunicat de presă.

De asemenea, Dăncilă a subliniat importanţa parteneriatului transatlantic pentru prosperitatea şi securitatea economică a Europei şi a Statelor Unite ale Americii, evidenţiind faptul că întărirea acestei legături este unul dintre obiectivele Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Potrivit comunicatului de presă al Guvernului „investitorii americani au apreciat măsurile luate de Guvernul României referitoare la creşterea bugetului destinat investiţiilor în sănătate şi infrastructură, precum şi la oportunităţile de creştere a industriei strategice de apărare. Dialogul constant între Guvernului României şi investitori a fost de asemenea menţionat în cadrul întrevederii, iar reprezentanţii companiilor prezenţi la discuţii au exprimat aprecierea faţă de participarea miniştrilor la forumurile de investiţii organizate de companiile americane”.

Un alt subiect dezbătut în cadrul întrevederii a vizat „succesele înregistrate de Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene pe o serie de dosare importante pentru dezvoltarea mediului de afaceri”.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă se află înperioada 23-26 martie în vizită în Statele Unite ale Americii, cu scopul de a participa la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC).

 

Tag-uri Nume: