Publicat: 23 Iulie, 2019 - 18:14
Doar doi membri CExN nu au votat-o

Viorica Dăncilă a fost validată, marți, de Comitetul Executiv al PSD, candidat al partidului la alegerile prezidențiale din toamnă. Doar doi membri nu au votat-o. la finalul ședinței, Dăncilă a explicat cum a ajuns, deși, în trecut spunea că nu vrea, să fie candidatul PSD la prezidențiale.

Dăncilă a anunțat că cei care o vor critica și vor ataca partidul, în spațiul public, vor fi sancționați de CEX, contrar celor afirmate în trecut, când afirma că nu este de acord cu pedepsele de acest fel.

”Este pentru prima dată când în CEX fiecare membru și-a spus părerea. Am adoptat o rezoluție. În cadrul Comitetului Executiv Naţional, colegii au propus adoptarea unei rezoluţii care să cuprindă un aspect important pentru partidul nostru şi anume faptul că, intrând în logica campaniei electorale, este important ca opiniile noastre, fie că ne plac, fie că nu ne plac - în democraţie trebuie fiecare să îşi exprime liber opinia - să fie spusă în cadrul forurilor statutare, iar cei care vor ieşi în spaţiul public cu diferite afirmaţii, opinii, care să lezeze partidul sau candidatul la prezidenţiale, să fie sancţionaţi în Comitetul Executiv Naţional. Orice pas greșit e un pas pe care îl va deconta partidul. Să dăm dovadă de determinare, corectitudine și unitate.

Cred că putem câștiga aceste alegeri. Am dat un vot și pentru Liviu Pleșoianu, chiar dacă nu e membru al CEX. Am văzut în spațiul public că el vrea să candideze. În BPN e a avut un vot. Tot în BPN, Gabriela Firea s-a retras din această cursă și a spus că e mai important să mergem uniți la aceste alegeri. Liviu Pleșoianu a avut în CEX tot un vot, de la Dumitru Buzatu.”, a declarat Viorica Dăncilă.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: