Publicat: 29 Iulie, 2014 - 14:14
Share

PNL şi PDL au fuzionat din "frică", crede sociologul Vasile Dâncu, iar pedeliştii lui Vasile Blaga au acceptat să dispară din "frica de Traian Băsescu şi de posteritatea lui Traian Băsescu". 

Dâncu spune că fuziunea dintre PNL şi PDL "nu era necesară" pentru că "ar putea să producă chiar o amputare pentru electoratul de dreapta".

"Cred mai degrabă că această fuziune s-a făcut din frică. Liberalii şi-au sacrificat liderul pentru că o privire superficială în sondaje le-a arătat că este cineva, ce-i drept exterior puterii centrale, lucru nesesizat de ei, care are încredere şi intenţie de vot mai mari decât cele de care beneficiază Crin Antonescu.

Pe liberali i-a îngrozit scurta opoziţie şi au făcut o trecere un pic prea bruscă în tabăra cealaltă. O trecere bruscă de la USL la mariajul cu PDL le trunchiază mult posibilităţile de discurs şi i-a obligat la o poziţie anti-băsesciană radicală cu consecinţe pe care le vom discuta mai încolo şi care ar putea să fie o frână în obţinerea victoriei.

Pedeliştii lui Vasile Blaga au acceptat să dispară, experimentând din nou politica de camuflare, din două frici: frica de Traian Băsescu, cea care i-ar putea încăleca din nou şi frica de posteritatea lui Traian Băsescu, o posteritate pe care o văd doar prin prisma balastului de imagine", susţine Dâncu, în Adevărul.