28 mai 2022

Daniel Băluţă a primit luni vizita Excelenţei Sale, Laurence Auer, ambasadoarea Franţei în România

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primarul Sectorului 4, dl. Daniel Băluţă, a primit luni vizita Excelenţei Sale, dna. Laurence Auer, ambasadoarea Franţei în România. Întrevederea a vizat identificarea celor mai moderne soluţii şi modele de bune practici europene, menite să aducă plus valoare investiţiilor derulate de autoritatea locală, în beneficiul oamenilor.

Concretizate în cadrul unor viitoare parteneriate între administraţia locală a Sectorului 4 şi reprezentanţi ai sectorului privat francez, proiectele analizate vizează domeniile cheie de dezvoltare, menite să asigure comunităţii, pe de o parte, un mediu de viaţă cât mai sigur, curat şi sănătos, iar pe de altă parte, să genereze locuri de muncă stabile şi bine plătite pentru locuitorii Sectorului 4 şi ai Capitalei.

În acest sens, discuţiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe dezvoltarea de proiecte în sănătate, educaţie şi infrastructură rutieră.

Astfel, în domeniul sanitar, primarul Daniel Băluţă a prezentat obiectivele realizate de Primăria Sectorului 4 şi funcţionale deja, precum Secţia pentru tratarea marilor arşi şi Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” dar şi proiectele ce urmează a fi demarate în parteneriat cu alte unităţi spitaliceşti din Sectorul 4.

Totodată, edilul a punctat stadiul foarte avansat al construcţiei noii staţii de metrou „Tudor Arghezi”, ce se realizează pe cea mai aglomerată magistrală de metrou, M2 şi care va conecta Capitala cu localităţile limitrofe Bucureştiului.

„Investiţiile publice finanţate cu fonduri europene reprezintă şansa Sectorului 4 de a se dezvolta sănătos şi sustenabil. Pentru accesarea banilor europeni (inclusiv ai celor ce vor fi disponbili prin PNRR), ne sunt necesare atât proiecte bine conturate, cât şi parteneri serioşi. M-am bucurat să găsesc deschidere în vederea colaborării din partea Excelenţei Sale, doamna Laurence Auer, ambasadoarea Franţei la Bucureşti, din partea căreia am primit asigurări că ne va sprijini proiectele şi că ne va facilita interacţiunea cu posibili parteneri din mediul de afaceri francez. Fie că vorbim despre investiţiile în infrastructura şcolară, medicală, rutieră sau cele necesare pentru implementarea conceptelor verzi şi a digitalizării, orice sprijin este mai mult decât binevenit. Trebuie să facem tot ce ţine de noi pentru ca banii europeni să ajungă mai repede în Sectorul 4. Astfel, cât mai mulţi copii vor beneficia de şcoli sigure şi dotate, suprafaţa spaţiilor verzi va creşte exponenţial, iar în final, ne vom putea mândri cu implementarea în Sectorul 4 a conceptului de Bauhaus European, ce se traduce prin locuri de muncă stabile şi bine plătite pentru locuitorii Sectorului 4 şi ai Capitalei”, a declarat edilul de la Sectorul 4, Daniel Băluţă.

În cadrul întrevederii de astăzi, Excelenţa Sa, dna. Laurence Auer, ambasadoarea Franţei în România, şi-a manifestat interesul şi pentru implementarea de proiecte educaţionale, printre care înfiinţarea unor clase cu profil bilingv în şcolile şi liceele din Sectorul 4.

„Sunt onorată şi fericită să descopăr în Sectorul 4 un plan bine conturat, o agendă pusă la punct cu proiecte concrete. De aceea, cred că rolul de partener al ambasadei Franţei la Bucureşti va fi unul cu rezultate imediate. L-am avut astăzi alături de mine pe domnul Francois Matraire, directorul serviciului comercial al ambasadei, iar împreună cu dumnealui vom sprijini proiectele de investiţii ale Sectorului 4 din domenii cheie, cum ar fi infrastructura rutieră, medicală sau educaţională. Franţa poate să aducă în acest proiecte knowhow-ul companiilor din Hexagon, iar odată cu experienţa lor, şi plus-valoare muncii pe care domnul primar Daniel Băluţă şi echipa sa o depun pentru bunăstrarea oamenilor”, a declarat Excelenţa Sa, dna Laurence Auer, ambasadoarea Franţei în România.

În vederea implementării soluţiilor europene în administraţia locală, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă a avut, în luna octombrie a acestui an, o serie de întâlniri de lucru cu mai mulţi oficiali francezi, printre care Anne Hidalgo, primarul Parisului, Gregory Doucet, primarul oraşului Lyon şi Celine Papin, viceprimarul oraşului Bordeaux.