Publicat: 29 Mai, 2012 - 11:33
Share

Ministrul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, Daniel Chițoiu, a semnat astăzi contractul de finanțare nerambursabilă pentru implementarea proiectului  “ Amenjarea hidroenergetică de mică putere a bazinului râului Braița, jud Argeș”, beneficiarul fiind SC Construct ECI Company 2000 SRL.

Valoarea totala a proiectului, depus in anul 2010, este de 125.840.905 lei,  din care valoarea maxima eligibila nerambursabila, acordata din fonduri publice este de 52.566.666 lei (reprezentand max. 60% din valoarea totala eligibila a proiectului). 

Prin implementatrea acestui proiect se va construi o microhidrocentrala, pe cursul raului Braita, cu o putere instalata de 5,129 MW, care va asigura aproximativ 260 de locuri de munca pe perioada de executie si va crea 15 noi locuri de munca pe perioada post-implementare. De asemenea, prin implementarea proiectului se va asigura consumul de energie verde pentru aproximativ 23 000 de consumatori finali, cu un consum mediu zilnic de 3 KWh.
Aceasta este unul dintre contractele importante semnate de ministrul Chitoiu de la preluarea mandatului, inscriindu-se in masurile adoptate pentru cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene.

Proiectul este încadrat în axa prioritară 4 „Creşterea eficienţei energetice şi a securităţii furnizării în contextul combaterii schimbărilor climatice”, operaţiunea “sprijinirea investitiilor in modernizarea si realizarea de noi capacitati de producere a energiei electrice si termice prin valorificarea resurselor energetice regenerabile: a biomasei, a resurselor hidroenergetice (in unitati cu putere instalata mai mica sau egala cu 10 MW), solare, eoliene, a biocombustibilului, a resurselor geotermale si a altor resurse regenerabile de energie” .