Publicat: 29 Mai, 2012 - 12:08
Share

Daniel Chițoiu, ministrul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, a semnat astăzi contractul de finanțare nerambursabilă pentru implementarea proiectului  “Realizarea unei centrale de cogenerare în scopul imbunătățirii eficienței energetice a activității S.C. Prefab S.A.”, beneficiarul fiind SC Prefab S.A.

Valoarea totala a proiectului, depus in anul 2011, este de 22.400.846,58 lei,  din care valoarea maxima eligibila nerambursabila, acordata din fonduri publice este de 10.199.768,65  lei (reprezentand 50% din valoarea totala eligibila a proiectului). 

Prin implementatrea acestui proiect va fi posibila cresterea eficientei utilizarii energiei, in cadrul activitatilor industriale ale SC Prefab SA, prin instalarea unei centrale de cogenerare de inalta eficienta. De asemenea va fi posibila imbunatatirea, la nivel national si local, a randamentului utilizarii energiei primare cu consecinta directa in scaderea nivelului emisiilor poluante.

Acest contract, semnat de ministrul Daniel Chitoiu, este încadrat în axa prioritară 4 „Creşterea eficienţei energetice şi a securităţii furnizării în contextul combaterii schimbărilor climatice”, operaţiunea “sprijinirea investitiilor in instalatii si echipamente pentru intreprinderi din industrie, care sa conduca la economii de energie, in scopul imbunatatirii eficientei energetice”.