Publicat: 14 Martie, 2012 - 12:46
Share

Preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a semnat următoarea declaraţie de presă:
”Sunteţi unul dintre specialiştii recunoscuţi nu doar în România, ci şi în Uniunea Europeană, v-aţi adus contribuţia la aderarea României la UE, aţi fost Comisar European şi aveţi capacităţi intelectuale şi profesionale foarte bune. Din păcate, aţi intrat într-o gaşca pe care nu o interesează toate aceste calităţi ale dumneavoastră şi nici nu vă daţi seama cât de mult pierdeţi la capitolul imagine prin asocierea cu aceştia. Mă mir cum de nu vă daţi seama că sunteţi folosit de oameni care nu numai că vă sunt inferiori, dar nu dau doi bani pe experienţa şi capacităţile dumneavoastră.
 
Umilinţa la care v-a supus ieri Elena Udrea, care vă face vinovat de eşecurile tuturor miniştrilor incompetenţi ai PDL, inclusiv domnia sa, cred că este un afront şi o jignire pe care nu ar trebui să o toleraţi. Inclusiv primul ministru Mihai Răzvan Ungureanu a declarat recent că toţi miniştrii se află într-un proces de evaluare, lucru care pune sub semnul întrebării, în primul rând, activitatea miniştrilor care nu au fost schimbaţi de PDL.
 
Nu veţi reuşi să atrageţi fonduri europene într-un procent care să fie considerat rezonabil şi, probabil, nu veţi reuşi nici să relocaţi fonduri de la alte programe către POR, aşa cum îşi doreşte doamna Udrea în scop electoral. Nu reuşiti pentru că nu aveţi nicio putere de decizie, politică sau tehnică. Nu aveţi în subordine nici măcar o structură care atrage bani europeni! Nu puteţi să le impuneţi nimic pentru că veţi fi sancţionat de miniştrii de resort sau de susţinătorii din PDL. MAE este nefuncţional. Nu puteţi lua decizia reformării acestui sistem. Nu puteţi îmbunătăţi sistemul de management şi control sau sistemul de achiziţii publice. Sub guvernarea PDL nu o să puteţi lua nicio măsură concretă în sprijinul accesării fondurilor europene.
 
Regret că vă lăsaţi în continuare manipulat de personaje politice cu o calitate morală şi intelectuală îndoielnică, aşa cum este doamna Udrea. În acelaşi timp, capacităţile profesionale şi morale ale dvs. sunt folosite în interes personal, în scop electoral şi de imagine de către personaje politice compromise şi sinistre, cum ar fi Pinalti, Falcă sau Ostaficiuc.
Veţi fi bun atâta timp cât veţi putea aduce un beneficiu de imagine pentru un partid compromis şi pentru oameni alături de care nu vă face onoare să vă aflaţi. La sfârşitul anului, când rata de absorbţie va arăta un eşec, sau când veţi încerca să le încurcaţi interesele vă vor elimina în modul cel mai brutal din sistemul pe care-l controlează într-un mod dictatorial.
 
Este păcat, domnule ministru, de cariera şi de imaginea dumneavoastă!”