Publicat: 10 Ianuarie, 2012 - 10:52
Share

 

Prezentăm în cele ce urmează comentariul liderului PC, Daniel Constantin, postat pe blogul personal, cu privire la ştirile apărute în presă referitoare la numărul de membri al Partidului Conservator şi depunerea listelor la Tribunalul Bucureşti.
 
Mă văd nevoit să comentez pe marginea unor ştiri apărute în presa ultimelor zile referitoare la numărul de membri al Partidului Conservator şi depunerea listelor la Tribunalul Bucureşti. Nu as fi recurs la acest mod de comunicare dacă explicaăiile pe care le-am oferit jurnaliştilor de la Evenimentul Zilei ar fi fost prezentate integral, într-un mod profesionist şi nu trunchiate, aşa cum au fost publicate. Nu pot să spun că nu mă aşteptam la acest lucru cunoscând “deontologia” şi “profesionalismul” celor de la Evenimentul Zilei.
 
Situatia este cum nu se poate mai banala. Domnul Preda, in lipsa unei preocupari mai intelectuale, s-a apucat sa numere membrii partidelor si, surpriza, in cazul Partidului Conservator, nu prea i-a iesit si i-a cam dat cu virgula. Dar lasand gluma la o parte, il asigur pe domnul Preda si pe toti “deontologii” de serviciu ca listele despre care se vorbeste sunt finalizate din luna decembrie, urmand a fi depuse zilele urmatoare la Tribunalul Bucuresti, in conformitate cu art.27 din Legea Partidelor Politice. Motivul intarzierii de cateva zile tine de o necorelare a Secretariatul General al PC cu programul de lucru al Postei Romane si cu cel al Tribunalului Bucuresti in perioada sarbatorilor care tocmai s-au incheiat. In ceea ce-l priveste pe domnul Preda, ii multumim pentru “grija” pe care o poarta Partidului Conservator si, parafrazand cativa oameni politici mai cunoscuti decat domnia sa, ii urez “succesuri” depline in numararea membrilor si, mai ales, a membrelor din partidul nostru.
 
Ma mir, totusi, cum domnul Preda si “deontologii” PDL au memoria atat de scurta incat uita sa mentioneze cum partidul pe care-l repezinta nu a depus la tribunal in temenul stabilit de lege, de 30 de zile, modificarile statutare de la ultimul congres. Intarzierea in cazul depunerii modificarilor de catre PDL a fost de aproximativ 6 luni! Din punctul meu de vedere, impotriva partidului care a functionat ilegal o perioada atat de mare de timp, se puteau lua masuri legale foarte serioase, putandu-se ajunge pana la dizolvarea respectivei formatiuni politice. 
Dar este usor sa cauti paie imaginare in ochii celorlalti si sa nu vezi barna adanc infipta in ochiul tau!
Sunt sigur ca pedelistilor si acolitilor PDL le-ar fi placut sa existe o problema in cazul USL, sau macar la nivelului unuia dintre partidele componente ale uniunii. Regret ca trebuie sa ii dezamagesc, dar nu exista nicio problema la nivelul PC si nici in cazul PSD sau PNL. De asemenea, sper ca daca aceasta usoara lipsa de sincronizare din partea noastra va fi sanctionata, sanctiunea sa fie aceeasi ca in cazul PDL care, in opinia mea, este cu mult mai grav decat o intarziere de cateva zile datorata necorelarii cu programul autoritatilor publice.