Publicat: 30 Ianuarie, 2012 - 11:34

Ministerul Educaţiei, Daniel Funeriu, informează că două şcoli din Argeş vor avea cursurile suspendate, Luni, 30 Ianuarie, din cauza viscolului, precizând că inspectoratele şcolare să ia măsuri în perioada în care s-a instituit Cod galben de ger, astfel încât elevii şi profesorii să nu fie expuşi la frig.


"Potrivit raportarilor inspectoratelor scolare judetene, centralizate duminica, 29 ianuarie 2012, ora 15.00, un singur judet intampina probleme din cauza ninsorilor si a viscolului din ultimele zile. Astfel, in judetul Arges, doua unitati de invatamant vor avea luni, 30 ianuarie 2012, cursurile suspendate", se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei.

Pe de alta parte, avand in vedere avertizarile meteorologilor pentru urmatoarele zile, secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar, Oana Badea, afirma ca, pentru Ministerul Educatiei, prioritatea o reprezinta nu numai prezenta elevilor la scoala, ci si siguranta si sanatatea acestora.

"Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului reaminteste atat parintilor, cat si profesorilor, recomandarile facute de specialistii din cadrul Ministerului Sanatatii, care atentioneaza ca, in aceasta perioada cu temperaturi extrem de scazute, trebuie evitata expunerea la frig a copiilor. Punctual, inspectoratele scolare judetene vor lua masurile care se impun, in perioada instituita de Cod Galben, in asa fel incat elevii si cadrele didactice sa nu suporte consecintele scaderilor de temperatura".

Meteorologii au emis, sambata, o avertizare de Cod galben de ger, pentru intervalul 28 ianuarie-3 februarie, cand sunt asteptate temperaturi intre -25 si - 15 grade Celsius, atentionarea fiind pentru Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Transilvania si Maramures.

"In intervalul 28 ianuarie - 3 februarie in Moldova, Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Transilvania si Maramures vremea va fi geroasa, mai ales in cursul noptilor si al diminetilor, astfel incat temperaturile minime se vor incadra pe arii extinse intre -25 si -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative", precizeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

Caras Severin, Timisoara, Arad, Bihor si Satu Mare nu sunt cuprinse in avertizare, ele ramanand sub Cod verde.