8 octombrie 2022

Daniel Ghiţă: Nici păgânii din trecut nu au avut curajul să le interzică românilor credinţa strămoşească. Certificatul verde nu are ce căuta la intrarea în biserici

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Certificatul verde nu are ce căuta la intrarea în biserici şi nu poate fi folosit ca instrument de discriminare şi de interzicere a exercitării credinţei. Un asemenea criteriu anti-uman pentru mersul la biserică înaintea Sărbătorilor Creştine din luna decembrie reprezintă o batjocură la adresa poporului român şi o încercare de distrugere a credinţei care nu poate fi tolerată.

Nimeni nu are dreptul să interzică mersul la rugăciune şi celebrarea Sărbătorilor Creştine! Pentru aceste drepturi românii au ieşit în stradă în 1989! Ne întoarcem iarăşi la dictatură?

Numai înainte de 1989 românii nu aveau voie la biserică, mai ales dacă aparţineau anumitor categorii sociale, cum era, de exemplu, personalul din învăţământ. Şi acum nu mai au dreptul la rugăciune şi Împărtăşanie decât cei vaccinaţi?

Solicit oprirea de urgenţă a acestei abominaţii! Este strigător la cer şi că se ajunge la o asemenea discuţie în spaţiul public şi politic!

Respectaţi credinţa şi tradiţia românească! Să nu îndrăzniţi să atacaţi dreptul românilor de a se ruga şi de a merge la biserică, singura lor mângâiere în asemenea vremuri de restrişte. Nici păgânii din trecut nu au avut curajul să le interzică românilor credinţa strămoşească, şi atunci cum putem numi democraţie un regim unde se adoptă o asemenea măsură?

Deputat PSD
Daniel Ghiţă