Publicat: 10 Noiembrie, 2015 - 13:29
Share

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniță a efectuat, luni, o vizită la bordul distrugătorului britanic HMS DUNCAN, care face o escală în Portul Constanța, în perioada 8-11 noiembrie 2015. Vizita navei britanice în România se înscrie în pachetul de măsuri NATO pentru creșterea încrederii între aliați și asigurarea securității în Marea Neagră.

Ministerul Afacerilor Externe apreciază că prin astfel de evenimente, NATO și statele aliate demonstrează angajamentul solid de a face față împreună provocărilor acute la adresa securității și stabilității spațiului euro-atlantic, precum și necesitatea promovării cooperării și dialogului în regiune.

La bordul distrugătorului britanic Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din România și Organizația pentru Apărare și Securitate din Regatul Unit au organizat, la 9 noiembrie 2015, Ziua Industriei de Apărare și Securitate, un eveniment la care au fost invitați să participe reprezentanți ai MAE, MApN, oficiali guvernamentali și companii românești de profil.

Pe parcursul vizitei în România a navei HMS DUNCAN, sunt programate vizite ale oficialilor militari britanici la autoritățile militare și civile din Municipiul Constanța, iar marinarii militari români și britanici vor executa acțiuni comune de instruire, la cheu și la bordul navelor, în vederea stabilirii procedurilor comune de operare în timpul exercițiilor planificate a avea loc, în perioada următoare, în apele teritoriale ale României și în apele internaționale ale Mării Negre.