Publicat: 9 Februarie, 2016 - 14:25
Share

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniță va întreprinde, în perioada 10-11 februarie 2016, o vizită la Minsk pentru consultări cu adjunctul ministrului belarus de externe, Elena Kupcina. Prezenta rundă are loc la invitația părții belaruse și este organizată în continuarea rundei de consultări la același nivel de la București, din 8 septembrie 2015.

Programul vizitei include și o rundă de consultări cu președinții Comisiilor pentru Relații Internaționale din cadrul celor două Camere ale legislativului belarus și cu președintele Grupului Parlamentar de Prietenie Belarus-România, precum și susținerea unei prelegeri la Facultatea de Relații Internaționale din cadrul Universității de Stat din Belarus pe tema 'Opportunities, Risks and Challenges. Europe in the 21st century'.

Agenda consultărilor vizează: relațiile bilaterale româno-belaruse — aspectele politice, economice, cadrul juridic bilateral și alte domenii de interes, precum colaborarea în domeniul cultural și al relațiilor între cele două foruri legislative; cooperarea bilaterală româno-belarusă în cadru multilateral; agenda de cooperare UE — Belarus; problematica regională.