Publicat: 4 Februarie, 2017 - 14:47

Prim-adjunctul IGSU, Daniel-Marian Dragne, este noul şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, acesta fiind împuternicit în funcţie de ministrul Afacerilor Interne, după ce la propunerea lui Carmen Dan a încetat împuternicirea lui Ovidiu Vasilică.

"La propunerea ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, începând cu data de 3 februarie a.c., prin decizie a primului ministru, domnului general maior Ovidiu Vasilică îi încetează împuternicirea exercitării atribuţiilor funcţiei de inspector general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Decizia vine ca urmare a împlinirii termenului de un an, prevăzut de legislaţia specifică pentru care un ofiţer poate fi împuternicit să exercite atribuţiile unei funcţii. Începând cu data de 04 februarie a.c., prin decizie a primului ministru, a fost împuternicit pentru a îndeplini atribuţiile funcţiei de inspector general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, domnul colonel Daniel-Marian Dragne", anunţă IGSU printr-un comunicat de presă.

Daniel-Marian Dragne deţine din anul 2014 funcţia de prim-adjunct al inspectorului general al IGSU, fiind absolvent al Facultăţii de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie „A.I.Cuza” din Bucureşti (promoţia 1999).

"Pe parcursul carierei militare a ocupat diferite funcţii de comandă în cadrul Facultăţii de Pompieri, funcţii de specialist în cadrul Statului Major al Comandamentului Pompierilor Militari, şef al structurii de control din inspectoratul general. Pe timpul exercitării funcţiei de prim-adjunct al inspectorului general, ofiţerul a reuşit integrarea structurilor operative şi preventive sub o coordonare unitară, aspect orientat spre eficientizarea acţiunilor şi misiunilor instituţionale", se precizează în comunicat.