Publicat: 17 Octombrie, 2013 - 11:40

Daniel Tudor a anunţat că demisionează de la conducerea Autorității de Supraveghere Financiară pentru a nu încălca regimul incompatibilităţilor.

Daniel Tudor, vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară, a declarat: ‘’În contextul celor mai recente modificări legislative referitoare la Autoritatea de Supraveghere Financiară, care menționează incompatibilitatea între membrii Consiliului ASF și membrii Parlamentului României și din motive personale am decis să demisionez din funcția actual, întrucât eu și soția mea am putea fi în situație de incompatibilitate, din punct de vedere juridic. Consider că este normal să renunț eu, întrucât soția mea a fost aleasă în Parlament prin votul uninominal al cetățenilor, pentru un mandat de 4 ani. Consider că la împlinirea exact a unui an în această funcție (am fost ales de trei ori) mi-am îndeplinit o parte din obiective și am reușit să îmi aduc, atât cât am putut, aportul și suportul pentru piața asigurărilor’’.

Reaminitim că numărul membrilor Consiliului ASF va fi redus de la 11 la 9.

Până la numirea noii componențe, restrânsă la un număr de 9 membri ai Consiliului, atribuțiile vicepreședintelui ASF pentru sectorul asigurări-reasigurări vor fi preluate de prim-vicepreşedintele Daniel Dăianu, după ce demisia lui Daniel Tudor își va produce efectele.