Publicat: 2 Septembrie, 2019 - 12:33
Share

Senatorul Daniel Zamfir a criticat luni retragerea ALDE de la guvernare şi a anunţat că a refuzat propunerea prin care i s-a oferit postul la şefia Senatului.  

"Eu cred ca ALDE trebuie să fie partidul identificat cu lupta împotriva abuzurilor, aşa cum a început, cu adevăratul liberalism, cu partidul care apără drepturile şi libertăţile oamenilor, cu lipsa compromisurilor care compromit. Nu sunt un taliban, nu sunt nici un naiv, ştiu că politica înseamnă şi compromis, însă cred că acest compromis de acum ne poate distruge.Voi rămâne să lupt pentru credinţa mea în cele de mai sus (cu atât mai mult cu cât văd că nu sunt singurul în ALDE care gândeşte aşa), nu se pune problema să particip la vreun joc sau la vreo trădare, nu se pune problema să accept sa fiu preşedintele Senatului (i-am explicat aceste lucruri şi doamnei premier cu care am avut o discuţie extrem de corectă). Nu plec din ALDE, dar spun ferm că, în ciuda neînţelegerilor din guvernare şi lucrurilor incorecte faţă de ALDE, nu văd de ce sunt mai frecventabili Ponta-Tudose-limbric decât Dăncilă-Teodorovici-Fifor!", a scris Zamfir, luni, pe Facebook, într-o postare intitulată "ALDE la răscruce".

De asemenea, a precizat că nu pricepe de ce nu ar fi putut fi sprijinită candidatura independentă a lui Mircea Diaconu fără a fi încheiată o alianţă între ALDE şi Pro România.

 "Renunţarea la candidatură, chiar surprinzătoare pentru foarte mulţi colegi şi nu numai, poate arăta forţa unui om politic adevărat, capabil de sacrificiu atunci când crede într-o luptă în care altul poate o avea o şansă în plus şi nu am nimic în minus de spus despre Mircea Diaconu, ci dimpotrivă! Dar de ce nu-l putem susţine fără o alianţă cu Ponta? În plus, asocierea cu Ponta în mod categoric îi dăunează şi lui Mircea Diaconu! Acestea sunt lucrurile la care cred că trebuie să ne răspundem azi şi-n zilele următoare înainte de a fi prea târziu. Mergem dincolo de susţinerea pentru Mircea Diaconu spre o alianţă politică sau fuziune? Mergem de azi în grupuri parlamentare comune?" a completat liderul senatorilor ALDE. 

 ALDE a decis la începutul săptămânii trecute ieşirea de la guvernare şi o alianţă cu Pro România în vederea susţinerii candidaturii independente a lui Mircea Diaconu la prezidenţiale. Protocolul de colaborare a fost înregistrat, duminică, la BEC de către co-preşedinţii alianţei, Sorin Cîmpeanu şi Norica Nicolai.

Tag-uri Institutii: