Publicat: 14 Martie, 2019 - 17:00
Share

Daniela Vișoianu, președinte al Coaliției pentru Educație, a declarat că acest sistem, în care elevul merge la after school-ul învățătorului de la clasă sau face meditații cu acesta, este un fel de corupție.

Trebuie să ne uităm la problema asta cu after school-ul și cu meditațiile ca la un bulevard mare de corupție. Ce învață copilul de foarte mic este că printr-un  mecanism de plată: că e after, că e meditație la profesorul de la clasă el poate să își condiționeze un rezultat școlar. Și ulterior în viața va continua să practice acest sistem. Să îți cumpere o influență că e la spital, că e o corupție mică sau mare să înțeleagă că există o monedă  de schimb pentru a lua o notă mare, mai ales că a contat foarte mult nota de la gimnaziu la admiterea în clasa a XI-a, explică Daniela Vișoianu.

Președintele Coaliției pentru Educație a vorbit și despre cât trebuie să se implice părintele în educația școlară a elevului, în temele lui.

Așteptarea societății ca părinții să facă mai mult în educație, presupunând că ei sunt profesioniști în educație, este o așteptare falsă. Profesionistul în educație este cel din clasă, a subliniat Daniela Vișoianu.

Tag-uri Nume: