1 octombrie 2022

Dănileț, feblețea Ambasadei SUA

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Știți cum trebuie să decidă Consiliul Superior al Magistraturii? Așa cum vor americanii! Adică Ambasada SUA, ceea ce nu-i tot una cu poporul american. Eu admir, respect și prețuiesc poporul american. Pe ambasada SUA n-o înțeleg! Adeseori, se lovește cap în cap cu statul de drept. Susține una și cînd este vorba despre respectul legii și anumite decizii, în funcție de context, susține ce o interesează. Ea face politici care țin de conjuncturi și interese politice, economice și strategice. Dar nu sunt întotdeauna și de ale noastre. Atunci suntem obligați să le înghițim, să le cumpărăm sau să le primim „cadou”. Pentru toți cei speriați de bombe, cadourile sunt obligatorii.

Vă propun să citiți comunicatul Ambasadei americane, principalul apărător și susținător al lui Cristi Danileț. Și pe urmă să vorbim și de ale noastre.

„Ambasada SUA este profund îngrijorată de excluderea judecătorului Cristi Dănileț din magistratură. O justiție independentă care respectă statul de drept este esențială pentru orice democrație prosperă. 
După cum a spus recent președintele Biden la #SummitforDemocracy, democrația nu se produce întâmplător. Trebuie să o reînnoim cu fiecare generație. Statele Unite sunt mândre să lucreze în parteneriat cu România, în cadrul comunității globale pentru democrație, pe parcursul Anului de Acțiune al Summitului pentru Democrație.
Încurajăm noul guvern al României să continue reformele judiciare și anticorupție necesare. Cetățenii români merită un sistem de justiție independent, care să respecte statul de drept și valorile democratice. Trebuie să continuăm să susținem valorile care ne unesc”.

Dacă unui american nu i-o fi frică să fie judecat la Cluj-Napoca de Cristi Danileț (sau de unul ca el), mie unuia îmi este. În plus, mă stăpînește și o enormă neîncredere. Așa cum nu mi-ar conveni ca din altar să mi-l propovăduiască pe Dumnezeu un preot care toată ziua este la „păcănele“ sau la cîrciumă (că fac parte din viața lui privată), tot așa, un Danileț, cu ale sale scălîmbăieli de tik tok, nu-mi dă un sentiment de încredere. Nici de siguranță, nici de dreptate. Mie mi se face groază că un tip care are comportamentul lui Cristi Danileț să mă judece într-o cauză, și dacă ar fi pe un leu. M-aș întreba, ce fel de comandă are. Este ca și cum m-ar judeca Laura Codruța Kovesi și Monica Macovei, Onea și Portocală. Și toți împreună, alături de Dide, Ceaușescu, Mălin Bot, Angi Șerban și ceilalți din gașca #Rezist.

BREAKING NEWS. CSM îl dă afară din magistratură pe Danileț

Profesional, zic unii magistrați, Cristian Danileț este un fel de zero. El înseamnă ceva prin imagine, pentru că s-a bucurat de sprijinul unor tineri și a unor instituții ca să ajungă în CSM. Și de atunci s-a ales cu ceva popularitate, bazată mai mult pe înjurăturile telespectatorilor și ale colegilor care s-au străduit să-l debarce. Omul s-a dat în stambă pe la televiziuni și în social media și a devenit simbolul justiției caricaturale.

Chiar dacă enervează și el nu înțelege, tot este ceva!

Între susținătorii lui Cristi Danileț, încă judecător pînă la o decizie definitivă, pe lîngă Ambasada SUA, sunt și Dacian Cioloș și jumătatea de lider Dan Barna, devenit mult mai mic după alegerile din USR. Acestora li se adaugă și cultul în cap fost ministru al Justiției, Stelian Ion, despre care nu vreau să spun mai nimic. Este un biet fost avocat dat afară de Radu Mazăre în timpul unui proces la Constanța. Chestiunea este simplă. Această troică obraznică, plină de ifose și de pretenții de modernitate, a contestat o decizie a CSM-ului pentru simplul fapt că nu îi convine. Probabil, are sarcina să-l apere pe Danileț de la cei care îi susțin și pe dînșii. Altfel, nu pot pricepe cum aceștia, cînd nu le iese zarul potrivit, încep să latre, iar cînd le pică bine, chiuie de plăcere, chiar dacă este strîmb, ilegal sau neconstituțional.

Predoiu, despre cazul Danileț: „CSM a riscat foarte mult cu această decizie”

Plutonul de susținători comici se întregește cu Tudor Chirilă și cu Mircea Cărtărescu, artiști care își imaginează că legea poate fi fluierată după cel care plătește.

Ce se petrece în Justiția română? Începe să domine școala de gîndire, gașca și gruparea Kovesi, Prună și Macovei. Prin toate punctele de decizie, parchete și tribunale, încep să se instaleze și să decidă oamenii acestora.

În plus, țineți minte, se lucrează la greu pentru modificări ale Codului Penal. Planul unei grupări este să fie modificate prescripțiile speciale prin revenirea la Codul Penal Vechi. Prescripțiile să se producă după cinci ani, nu după zece!

Totul pentru salvarea de pușcărie a Elenei Udrea și a Ioanei Băsescu!