26 mai 2022

„Dansuri de curte” – versatilitate artistică și incluziune socială

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În vara aceasta, Centrul Național al Dansului București (CNDB) este înainte de orice un spațiu de întâlnire în care diferențele de orice fel, dar mai ales cele legate de vârstă, statut social, pregătire, cunoștințe și experiență devin irelevante, deoarece dansul devine liantul care aduce împreună oameni foarte diferiți.

CNDB este una dintre puținele instituții de cultură care își continuă activitatea peste vară și în acest context lansează „Dansuri de curte”, un proiect în care curtea din Bd. Mărășești 80-82 va găzdui colective artistice ce reunesc peste 40 de artiști independenți, care vor propune publicului nespecializat ateliere, jocuri, prezentări cu extrase din lucrări coregrafice, expoziții, instalații interactive, petreceri și alte activități care au în centrul atenției dansului contemporan.
CNDB se asociază în acest program cu Linotip – Centrul Independent Coregrafic, Asociația DeLaZero, colectivul Descentrat, Tranzit.ro și implică o serie de artiști independenți precum Valentina de Piante, Mădălina Dan, Cristina Lilienfeld, Andreea David, Maria Baroncea și Virginia Negru.

Evenimentele vor avea loc în fiecare weekend, începând cu 8 august și până la debutul lunii octombrie.

DESCOPERĂ PROGRAMUL!
AUGUST

Sharing practices & dance party by LINOTIP
Data: 8 august
Ora: 16:00

Ce se întâmplă atunci când lucrezi la un spectacol? Care este partea nevăzută de public? Linotip invită publicul la un laborator deschis susținut de coregrafa Ioana Marchidan, care va oferi o privire în intimitatea procesului de creație care a stat la baza producției, “Humans/Bodies/Images”, alături de Sofia Sitaru Onofrei, Anca Stoica și Bianca Ardeleanu, trei dansatoare absolvente ale Secției de Coregrafie a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”. Laboratorul va fi urmat de audiția mai multor fragmente din muzica semnată de Alexandru Suciu pentru spectacolele produse de Linotip. Audiția deschide totodată invitația la dans pentru toți participanții.

Perspective în mișcare – atelier, performance, dialog cu publicul, cu artista Virginia Negru și invitații săi
Data: 14 august
Ora: 18:00

Libertatea de a încerca, de a alege și de a construi sunt elementele centrale folosite de artista Virginia Negru care vă invită alături de invitații săi la un eveniment experiențial care propune extinderea propriei percepții. Sunteți invitați sa fiți atât participanți cât și spectatori la următoarele:

– atelier de improvizație prin mișcare și dans (60’-80’);
– moment performativ de compoziție prin improvizație cu Mădălina Dan, Cristina Lilienfeld, Smaranda Găbudeanu, Cătălin Diaconu (dans) și Victor Podeanu (muzică live), (30’);
– cerc final de discuție (30’).

Delazero la Dans
Data: 15 august
Ora: 10:00

Asociația Delazero vă invită la o zi în care interacțiunea prin mișcare, spiritul ludic, jocurile și joaca devin o petrecere acompaniată de Emil Vasilache (DJ).

10:00 -11:30 – Atelier pentru copii cu vârsta între 8-12 ani coordonat de artista Camelia Neagoe;
18:00-19:30 – Atelier pentru adulți coordonat de artistele Mariana Gavriciuc și Simona Dabija;
20:00-21:00 – joc interactiv (powered by Playstation și coregrafii invitați).

SEPTEMBRIE
(detaliile despre evenimentele din luna septembrie vor fi disponibile în curând)

Descentrat – 11 septembrie
Cristina Lilienfeld – 12 septembrie
Valentina de Piante – 18 septembrie
Techo|Fields – Andreea David & Maria Baroncea – 25 septembrie
Tranzit.ro – 26 septembrie
Mădălina Dan – 2 octombrie
Proiect cultural „Dansuri de curte”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.