27 mai 2022

Dănuţ Pop: Deşi aparent salariile au crescut, adevărul este că în realitate inflaţia ne omoară

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Liderul Partidului Ecologist Român nu crede în creşterea venitului românilor, din cauza inflaţiei. Veniturile suplimentare sunt prea mici ca să acopere costul produselor şi al facturilor extrem de crescute.

„Deşi aparent salariile au crescut, adevărul este că în realitate inflaţia ne omoară, iar aşa-zilele creşteri salariale nu acoperă nici pe departe adaosurile neprevăzute care s-au aplicat la facturi, la carburanţi şi chiar la alimente.
Pe de altă parte faptul că statisticile includ primele de Paşte şi câteva bonusuri ca majorări salariale este o eroare, acestea fiind oferite singular, nu sub formă de venit constant.
Aceste statistici care susţin creşterea salariului mediu în România sunt fals interpretate şi rupte din context pentru că la nivelul inflaţiei actuale orice creştere a venitului e mai mică decât costul inflaţiei, iar asta înseamnă că la buzunar se resimte tot ca o pierdere.
Este absurd să vorbeşti despre creşterea veniturilor când adevărul este că puterea de cumpărare este tot mai scăzută. Dacă partidele de guvernare au interes să acopere subiectul inflaţiei în media şi să se vorbească despre creşteri salariale sunt curios cum o să ne păcălească să credem că avem mai mult în portofele când plătim facturile, cumpărăm alimente şi observăm că în portofel nu mai rămânem decât cu sărăcia noastră”, spune Dănuţ Pop.

Biroul de presă al Partidului Ecologist Român

Sursa foto: Facebook Dănuţ Pop