1 iulie 2022

Dăruieşte Românie! TVR susţine educaţia copiilor din comunităţile defavorizate

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Dăruieşte Românie! TVR susţine educaţia copiilor din comunităţile defavorizate

– TVR şi Fundaţia World Vision România au încheiat un parteneriat pentru reflectarea programului „Vreau în clasa a 9-a”, de susţinere a educaţiei copiilor din familii defavorizate

– Emisiunea „Dăruieşte Românie!”, difuzată la TVRi, vineri, de la ora 21.00, devine Ambasador al Copiilor de Pretutindeni, pe parcursul mai multor ediţii.

Televiziunea Română, prin intermediul canalului TVR Internaţional, a lansat, în cadrul emisiunii Dăruieşte Românie!, programul educaţional „Vreau în clasa a 9-a”, care îşi propune să sprijine educaţia copiilor proveniţi din familii cu posibilităţi materiale reduse. Proiectul vizează strângerea de fonduri din care vor fi acordate burse lunare pentru continuarea studiilor de liceu, cu ajutorul românilor de pretutindeni. TVR Internaţional va reflecta acest program în parteneriat cu Fundaţia World Vision România, pe parcursul mai multor ediţii difuzate sub genericul „Dăruieşte Românie! Ambasador al copiilor de pretutindeni”.

În fiecare ediţie a emisiunii Dăruieşte Românie!, telespectatorii vor avea ocazia să cunoască copii excepţionali, bursieri ai programului „Vreau în clasa a 9-a”, de la care vom afla cele mai emoţionante poveşti despre ambiţie, perseverenţa, reuşită. Aceşti copii buni şi talentaţi, cu pasiuni precum arta plastică, teatrul, muzica, dansul sau atletismul, provin din comunităţi sărace din mediul rural, acolo unde a merge la liceu nu depinde doar de note, ci mai ales de aspecte precum situaţia financiară a familiei sau distanţa până la şcoală.

„Suntem onoraţi şi bucuroşi să fim parte a acestui proiect educaţional, care încurajează şi susţine tânăra generaţie. Copiii sunt darul cel mai de preţ, cei în care avem datoria să investim şi pe care trebuie să-i ocrotim”, declară Carmen Târnoveanu, prezentatoarea emisiunii „Dăruieşte Românie!”. „Îi invităm alături de noi pe românii de pretutindeni, pentru că viitorul nostru depinde de educaţia copiilor de astăzi”, adaugă Carmen.

„Ne-am îndreptat speranţele către TVR Internaţional ştiind că publicul acestui post, respectiv românii din afara graniţelor, este totodată şi unul dintre susţinătorii programelor noastre de ajutorare a copiilor din comunităţile defavorizate de la sate”, declară Mihaela Nabăr, director executiv al World Vision România. „Suntem încântaţi de deschiderea pe care am întâlnit-o din partea TVR pentru a le oferi cât mai multor copii merituoşi, dar săraci, o şansă în plus la educaţie, pentru a rupe cercul vicios al sărăciei în care se zbat, de generaţii întregi, prea multe familii din mediul rural. Suntem convinşi că, graţie acestui parteneriat, vom reuşi să ajutăm şi mai mulţi copii”, încheie Mihaela Nabăr.

În acord cu misiunea sa publică, canalul internaţional al Televiziunii Române încurajează şi susţine, astfel, accesul la educaţie al copiilor harnici şi talentaţi, cu rezultate şcolare bune, dar care au neşansa de a proveni din comunităţi sărace. Susţinând educaţia, susţinem împreună viitorul copiilor români de pretutindeni şi viitorul României.

Conturile şi toate informaţiile necesare pentru donaţii de regăsesc pe site-ul Fundaţiei World Vision România.

Despre TVR Internaţional

TVR Internaţional este singurul post tv destinat vorbitorilor de limbă română din străinătate.

Telespectatori sunt români care interferează cu diferite tipuri de cultură, religie şi civilizaţie, dar pe care îi reuneşte o trăsătură comună: interesul pentru România. Canalul TVR Internaţional îi informează în legătură cu ce se întâmplă în ţara de origine, printr-o selecţie de programe premium româneşti, precum şi prin producţii proprii dedicate lor.

Canalul TVR Internaţional, înfiinţat prin Legea nr. 41/1994, a fost lansat pe 1 Decembrie 1995 şi transmite, 24 de ore din 24, în timp real, imaginea societăţii româneşti.

Grila TVR Internaţional este configurată astfel încât să asigure conectarea românilor din Europa, America de Nord, Nordul Africii, Australia şi Noua Zeelandă, la actualitatea politică, socială, economică şi culturală din România.

Despre programul Vreau în clasa a 9-a

Programul „Vreau în clasa a 9-a” îi ajută pe copiii lipsiţi de posibilităţi materiale din şase judeţe (Dolj, Vâlcea, Cluj, Iaşi, Vaslui şi Ialomiţa), oferindu-le burse lunare care acoperă nevoi de bază, donaţii materiale (rechizite, echipamente electronice, alimente etc.), precum şi participarea la programe de educaţie formală (meditaţii) şi non-formală, consiliere vocaţională, programe de internship şi stagii de practică oferite de companiile partenere, voluntariat şi implicare civică, activităţi de mentorat şi activităţi culturale.

În prezent, în program sunt înscrişi 860 de copii din aproape 90 de licee. Sfârşitul clasei a VIII-a este unul dintre „pragurile” la care se înregistrează, în special în mediul rural, cele mai ridicate rate ale abandonului şcolar.