Publicat: 5 Decembrie, 2018 - 11:40

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului i-au colindat pe copilașii internați la Institutul Oncologic București de Moș Nicolae și le-au împărți daruri, constând în jucării și produse alimentare corespunzătoare regimului lor alimentar. 

Sara Nukina, artist și voluntar al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a declarat: "Ma bucur foarte mult ca am reusit sa ajung si sa le ofer copiilor o farama din sufletul meu. Copiii au fost foarte draguti si m-au primit cu bratele deschise, cand am intrat m-au imbratisat si a fost ceva foarte frumos".

Danut Pruna, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului a mentionat: "Activitatea de astazi este cu totul deosebita, aceasta datorita prezentei alaturi de noi, voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului, a doamnei Adriana Ene de la “Bucuria Povestilor”, precum a Sarei Nukina care i-a incantat pe copiii cu frumoase colinde. Cu aceasta activitate am deschis sirul multelor activitati pe care le vom  desfasura cu ocazia sarbatorilor de iarna. A fost o activitate frumoasa, copiii s-au bucurat foarte mult, au primit multe daruri jucarii si alimente recomandate pentru problemele lor de sanatate. Am oferit daruri pentru 50 de copii, in schimb cei mici ne-au primit cu dragoste si imbratisari. Unii dintre ei au avut anumite preferinte si ne vom intoarce pentru a ne indeplini promisiunile facute".

 

Meral Ibraim, voluntar la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului a punctat: "Multumesc tuturor  celor care au fost alaturi in aceasta actiune - au contribuit colegi, prieteni, toti si-au adus contributia pentru ca aceasta actiune sa fie posibila. Copiii s-au bucurat si am dori ca aceste actiuni sa fie si mai dese".

Adriana Ene, realizator Radio Trinitas - "Bucuria Povestilor", a afirmat: "Nu e putin lucru, e o onoare sa fiu voluntar alaturi de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului care fac atatea lucruri si atatea fapte bune. A  fost emotionant, frumos, o bucurie! Se stie ca povestea reprezinta o terapie si atunci terapia prin poveste  este o modalitate de a te apropia de cei cu care te intalnesti, de a le aduce un zambet pe chip, de a sta un pic de vorba cu ei si pana la urma sa iti bucuri si tie sufletul prin faptul ca ii bucuri pe cei din jurul tau".

 

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de către voluntari sub coordonarea atentă a părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.